Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieSchimb de replici între prefect și primar. Dogariu: Robu să nu mai...

Schimb de replici între prefect și primar. Dogariu: Robu să nu mai ceară ajutorul SRI. Robu: Dogariu este dezinformat.

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Prefectul Timișaorei, Eugen Dogariu, i-a cerut primarului Nicolae Robu să nu mai apeleze la SRI atunci când primăria are probleme cu licitațiile pentru proiecte. Dogariu l-a îndemnat pe edil să caute vinovații în propria instituție, și nu printre vecini. Apelul prefectului vine pe fondul declarației edilului Timișoarei care a cerut ca insituțiile statului să intervină în procesul de licitație pentru priectul de monitorizare video a traficului auto. Robu a explicat că firmele implicate depun mereu contestații și blochează întregul demers.

Dogariu a explicat că aruncatul responsabilității în curtea altora este un obicei al Primăriei, iar exemplul oferit de el este cel al avizului CFR pentru modernizarea pasajului Jiul, act pe care municipalitatea spunea că nu l-a primit, dar care, mai târziu, s-a dovedit că a fost trimis de reprezentanții Căilor Ferate Române.

„Am văzut ieri în presă o nouă declarație a primarului prin care cerea sprijinul SRI pentru realizarea unor licitații, iar rugamintea mea este să nu mai caute vinovați în altă parte, atunci cand au, de exemplu,  probleme în activitățile organizate de Primărie. Acum câteva zile, în cazul pasajelor Jiul și Popa Șapcă, s-a dat vina pe CFR, dar s-a văzut pe urmă că cei de la Căile Ferate au dat avizele necesare, iar problemele au apărut datorită unor proaste organizări în Primarie.  Îi amintesc primarului că SRI nu are atribuții în acest domeniu”, a declarat prefectul.

Edilul Timișoarei a ținut să îi dea o replică lui Dogariu, pe care nu îl bănuiește de reacredință, ci doare de faptul că e dezinformat. Robu a explicat că el nu a cerut ajutorul Serviciului Român de Informații ci altor instituții ale statului, specializate în monitorizarea licitațiilor. Cât despre avizul CFR, primarul a explicat că a fost trimis la Iași și nu la Primăria Timișoara.

„Domnul prefect este în eroare și probabil că fără rea credință. În primul rând că eu nu am făcut apel la SRI ci la instituțiile specializate ale statului. Dacă aș avea suspiciuni că există vreo problemă în primărie nu aș îndrăzni să cer instituțiilor specializate ale statului să monitorizeze cum se desfășoară lucrările de licitație din primărie. Problema este cu totul alta, caietele de sarcini sunt făcute de experți independenți și nu de proiectanți, deci iată o altă eroare în care se află domnul prefect. Eu sunt convins că a fost dezinformat și de aceea a luat această atitudine diferită. Este în eroare și când afirmă că acele avize ale CFR ar fi fost în Primărie de nu știu când. Acele avize existau la Iași la acea firmă care a câștigat licitația, și nicidecum în primărie”, a explicat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...