Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Schimb de replici între prefect și primar. Dogariu: Robu să nu mai ceară ajutorul SRI. Robu: Dogariu este dezinformat.

- Advertisement -

Prefectul Timișaorei, Eugen Dogariu, i-a cerut primarului Nicolae Robu să nu mai apeleze la SRI atunci când primăria are probleme cu licitațiile pentru proiecte. Dogariu l-a îndemnat pe edil să caute vinovații în propria instituție, și nu printre vecini. Apelul prefectului vine pe fondul declarației edilului Timișoarei care a cerut ca insituțiile statului să intervină în procesul de licitație pentru priectul de monitorizare video a traficului auto. Robu a explicat că firmele implicate depun mereu contestații și blochează întregul demers.

Dogariu a explicat că aruncatul responsabilității în curtea altora este un obicei al Primăriei, iar exemplul oferit de el este cel al avizului CFR pentru modernizarea pasajului Jiul, act pe care municipalitatea spunea că nu l-a primit, dar care, mai târziu, s-a dovedit că a fost trimis de reprezentanții Căilor Ferate Române.

„Am văzut ieri în presă o nouă declarație a primarului prin care cerea sprijinul SRI pentru realizarea unor licitații, iar rugamintea mea este să nu mai caute vinovați în altă parte, atunci cand au, de exemplu,  probleme în activitățile organizate de Primărie. Acum câteva zile, în cazul pasajelor Jiul și Popa Șapcă, s-a dat vina pe CFR, dar s-a văzut pe urmă că cei de la Căile Ferate au dat avizele necesare, iar problemele au apărut datorită unor proaste organizări în Primarie.  Îi amintesc primarului că SRI nu are atribuții în acest domeniu”, a declarat prefectul.

Edilul Timișoarei a ținut să îi dea o replică lui Dogariu, pe care nu îl bănuiește de reacredință, ci doare de faptul că e dezinformat. Robu a explicat că el nu a cerut ajutorul Serviciului Român de Informații ci altor instituții ale statului, specializate în monitorizarea licitațiilor. Cât despre avizul CFR, primarul a explicat că a fost trimis la Iași și nu la Primăria Timișoara.

„Domnul prefect este în eroare și probabil că fără rea credință. În primul rând că eu nu am făcut apel la SRI ci la instituțiile specializate ale statului. Dacă aș avea suspiciuni că există vreo problemă în primărie nu aș îndrăzni să cer instituțiilor specializate ale statului să monitorizeze cum se desfășoară lucrările de licitație din primărie. Problema este cu totul alta, caietele de sarcini sunt făcute de experți independenți și nu de proiectanți, deci iată o altă eroare în care se află domnul prefect. Eu sunt convins că a fost dezinformat și de aceea a luat această atitudine diferită. Este în eroare și când afirmă că acele avize ale CFR ar fi fost în Primărie de nu știu când. Acele avize existau la Iași la acea firmă care a câștigat licitația, și nicidecum în primărie”, a explicat primarul.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore