ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

OPINIE! Poliţia Locală Timişoara modifică şi regulamentele UEFA şi FIFA! Bătaie de joc, pe „Dan Păltinişanu” FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

M-am săturat de incompetenţa şi impotenţa de care dă dovadă (pentru a câta oară?) Poliţia Locală din Timişoara. M-am săturat să-i văd păzind palmieri în loc să dea amenzi nesimţiţilor din traficul din Timişoara. M-am săturat să-i văd „păzind” intrări pe șantiere, iar atunci când cineva dă cu maşina peste oameni, ei să spună că „eu am altă misiune aici, nu pot să intervin” (vezi cazul desfinţării locului de parcare al Paulei Cojocari). M-am săturat…!

Deşi nu era nevoie, la finele săptămânii trecute, mai exact vineri seara, am asistat, din nou, la o „scenă” marca Poliţia Locală Timişoara, sau am voie să le zic Miliţia Locală Timişoara? Bineînţeles că am voie că doar îmi exprim o „opinie”! Revenind la „scenă”, vineri merg şi eu ca tot omul’, jurnalist sau spectator (că asta contează mai puţin) să văd meciul dintre Poli şi FC Braşov. La intrare, aceiaşi poliţişti locali care ne întâmpină etapă de etapă la porţile stadionului cărora le trebuie cinci minute să te găsească pe-o listă pusă în ordine alfabetică (în funcţie de trustul media) şi care, uneori, trebuie să te pipăie prin toate cotloanele ca nu cumva să intri cu bombe la „masa presei”, sau poate cu petarde, sau ce ce aş putea intra acolo, stimabililor? Şi dacă intrăm cu aşa ceva ne credeţi vre-un fel de Hercule să aruncăm cu „obiecte” de la Masa Presei?

Odată ajuns la poartă, constat cu stupoare că Alex Popovici – fotbalistul de la Poli, care de această dată nu se regăsea în lotul pentru acest meci – se „milogea” pe la miliţienii locali să-i permită accesul în interiorul arenei. Într-un final, după îndelungi „negocieri” l-au lăsat să intre. Fac precizarea că acum două săptămâni alţi trei fotbalişti s-au rugat de oamenii legii, pe la porţi, să fie lăsaţi să intre. Chiar e nevoie să vă bateţi joc, voi, de fotbaliştii ăştia?

Bun. Mergem mai departe. În timpul meciului una dintre cele mai hilare chestii pe care le-am văzut vreodată. Un fotoreporter, Adrian Pîclişan pe numele lui, deşi aflat în perimetrul special marcat pentru această categorie a presei, este luat la bani mărunţi de un miliţian local că trebuie să stea după marcajul respectiv, dar în spatele porţii (!). Serios? Da eşti tu, bă miliţianule, vre-un oficial FRF şi ai schimbat regulile aşa în timpul jocului? Să precizăm că Adrian Pîclişan fotografiază printre altele pentru Mediafax şi Evenimentul Zilei şi că este în branşă de 18 ani?pozează cele mai importante evenimente care au loc atât în România cât şi prin Europa, Campionate de fotbal, dar şi alte sporturi, finale de Europa League şi Champions League? Oameni ca Pîclişan au făcut instructaj specializat cu oameni trimişi de UEFA şi FIFA şi veniţi voi, o adunătură de uniforme să daţi lecţii pe stadionul de fotbal? Supărat, Pîclişan s-a enervat, şi-a scos vesta de fotograf pe care a lăsat-o acolo şi a ieşit de pe teren, părăsind ulterior stadionul.

„Am fost întrebat şi luat la 11 metri de către agentul Nicoleta Popa, cea care fuma în timpul misiunii, de ce mi-am aruncat vesta pe jos. I-am spus că e un protest. Pentru oamenii de „calibrul” ăsta aşa ceva nu se poate accepta… Nici eu nu pot să accept să fiu minţit şi luat în balon cu întrebări de genul <<cine-i deşteptul ăla?>>, pusă prin staţiile de emisie-recepţie de nişte agenţi neprofesionişti, care nu se documentează şi primesc ordine imbecile de la şefii lor” a spus fotoreporterul.

Înainte ca acesta să părăsească terenul, ofiţerul de presă al clubului ACS Poli Timişoara (foto, stânga), Levente Balint, văzând situaţia tensionată, a intervenit, încercând să-l lămurească pe miliţianul local că Pîclişan are dreptul de a sta chiar şi acolo, aproape de colţul suprafeţei de joc, pentru a-şi face meseria, însă răul era deja făcut.

După câteva minute, după ce am aflat „năzdrăvănia” am îndrăznit să mă apropii de „agenta” Nicoleta Popa, care mi-a oferit o explicaţie absolut halucinantă, bineînţeles printre fumurile de ţigară. „Observatorul de joc i-a spus colegului meu să îl îndepărteze pe domnul, Pîclişan parcă îl cheamă, de acolo, deoarece s-a schimbat regulamentul şi nu mai are voie să stea aproape de colţul terenului” a spus „agenta” fumătoare… Voi cu cine credeţi că staţi de vorbă, mă, cu uica Ghiţă din deal sau cu nana Floare de la râu? Noi, „deştepţii” din presă, funcţionăm după regulamente internaţionale… nu făcute de Poliţia Locală, ia uitaţi-vă în imaginea în care Pîclişan (foto, dreapta, după fanion) stă după fanionul de la colţul terenului… e de la meciul România – Argentina… meci internaţional…

După ce fotoreporterul a părăsit locul, şeful de dispozitiv, care a refuzat să se prezinte, a început să râdă (vezi foto),  în timpul unei convorbiri pe al său walkie-talkie, cel mai probabil „mulţumit” de „realizarea” sa! 

Oare domnia sa Dorel Cojan în calitate de jurist, economist şi director executiv adjunct -colonel în rezervă (sau cum se mai semnează), nu are câţiva agenţi care să scoată şi vreo doi titulari din echipa celor de la Poli de pe teren, să joace ei că poate ar fi mai bine…

Şi chiar aşa, Dorele (!?) „ne mişcăm şi noi mai cu talent” sau să-l întrebăm pe domnul primar – priceput la toate -, Nicolae Robu ce măsuri se impun în toate cazurile astea în care poliţiştii locali nu fac nimic, decât să-şi bată joc de unii oameni, pe banii lor?

M-am săturat să vă văd peste tot, făcând nimic şi dovedind numai exces de zel şi multă prostie pe bani publici, miliţienilor comunitari…

PS: Nu mă căutaţi prin bazele voastre de date, să-mi „veniţi de hac” că nu aveţi cum să mă găsiţi, nu m-am piş*at pe la colţuri sau prin parcuri, maşina e parcată întotdeauna regulamentar şi nici nu-s genul care să încalc legile, deci n-aveţi ce-mi face… dreptul la liberă exprimare nu mi-l puteţi lua, deocamdată!

semnat Redactor-şef Vocea Timişului, (doar) ec. Octavian Pintean, în activitate!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore