Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Maria Grapini se ia, din nou, la trântă cu gramatica. Pentru a câta oară?

- Advertisement -

Maria Grapini e un fenomen în plină desfășurare. Deși i s-a atras atenția că scrie agramat, că încurcă timpurile verbale sau că mănâncă din litere, fostul deputat, actualul ministru și viitorul europarlamentar sfidează în continuare regulile bunei purtări gramaticale.

Ieri a călcat strâmb de două ori în decursul a câteva ore. Dacă prima dată, vigilența jurnalistică a redacției noastre era ațintită către subiecte mai interesante, a doua oară ne-am simțit provocați. Nu se întâmplă chiar în fiecare zi ca un ministru să fie prins cu mâța în sac și de dimineață, dar și la prânz. Așa că am făcut un print screen la poznă. Am fi vrut să „fotografiem” și prima postare agramată, dar ministra (scuzată să îmi fie din nou greșeala), a aflat din timp că ceva e necurat și a modificat textul, iar să insistăm ar fi o dovadă de malițiozitate.

Așadar,  pe la orele răsăritului,  Grapini se afla, după cum scrie în postarea de pe Facebook, în orașul de sub Tâmpa. De acolo, a scris următoarele: „Buna dimineata! Din cetatea Brasovului va transmit cele mai bune ganduri si un sfarsit de saptamana excelenta.”

Avem două întrebări pentru doamna ministru. Prima este una altitudinală: de acolo, din Brașov, fiind la înălțime, cum se vede cerul? Noi, cei de la câmpie, suntem clar defavorizați în acest sens și ne-am dori din tot sufletul să vedem mai bine ce a văzut Dumitru Prunariu, primul om din lume care a călătorit în cosmos.

Cealaltă nelămurire este de ordin sentimental. De unde știe ministra că săptămâna aceasta a fost excelentă pentru toată lumea? Spre deosebire de dânsa, noi ceilalți nu călătorim cu avionul și nici cu Mercedesul, noi mergem cu tramvaiul și cu bicicleta. Noi muncim pe rupte, pe bani puțini. Noi mergem în vacanță la Herculane, și ajunși acolo ne luăm cu mâinile de cap. Noi…dar mă opresc aici că devin patetic, știți cu toții încotro mă îndrept. Ah, am înțeles, Grapini ne ura un sfârșit de săptămână excelent. Așa da!

Vrem să propunem și noi o măsură legislativă. Dacă tot o să ne reprezinte în Parlamentul European, cum ar fi dacă s-ar face o chetă din bugetul de stat ca ministra să meargă la niște cursuri specializate de gramatică?

Doamnă Grapini, știm că ați fost olimpică, dar asta s-a întâmplat acum multă vreme. Tot omul mai uită, și în situația de față riscați să ajungeți Academician Doctor Inginer (Olimpic). Vă mai lipsește doar o lucrare de doctorat. Vă recomandăm „Polimerizarea Stereospecifică a izoprenului”.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore