Marian Iancu târâie U.P.T. într-un proces cu echipa de Liga a IV-a – A.S.U. Politehnica, la T.A.S.. Robu îi cere să renunţe

- Advertisement -

„Astăzi 25 octombrie 2013, am fost informat de dl. dr.ing. Florenţiu Staicu, director general administrativ al Universităţii Politehnice Timişoara (U.P.T.), ca U.P.T. a fost înştiinţată că Marian Iancu a reclamat U.P.T. la T.A.S. pentru utilizarea neautorizată de către echipa sa de fotbal, A.S.U. Politehnica Timişoara – ce evoluează în campionatul judeţean -, a numelui Politehnica Timişoara şi a culorilor alb-violet. Mi s-a spus că, în textul reclamaţiei, se afirmă ca utilizarea de către A.S.U. Politehnica Timişoara a numelui Politehnica Timişoara şi a culorilor alb-violet ar aduce prejudicii unui număr de structuri sportive, printre care şi ACS Poli Timişoara” a anunţat primarul Robu.

Edilul timişorean dă asigurări că actuala echipă – ACS Poli Timişoara – nu are nicio legătură cu fostul finanţator al vechii societăţi, iar în acest caz nu poate fi vorba de prejudicii aduse noii echipe. „În primul rând, vreau să afirm cu tărie că Marian Iancu nu este abilitat să vorbească în numele ACS Poli Timişoara, neavând nicio legătură cu această nouă structură fotbalistică. În al doilea rând, vreau să spun la fel de răspicat că ACS Poli Timişoara nu se consideră prejudiciată în niciun fel de existenţa A.S.U. Politehnica Timişoara sau de folosirea de către această echipă a numelui respectiv şi a culorilor alb-violet. De altminteri, dacă s-ar fi considerat, ar fi recurs la prevederile Hotărârii Senatului U.P.T. nr. 58/20.12.2012, care-i asigură în suficientă măsură protecţia în situaţii de tipul celor în speţă. În al treilea rând, îmi exprim dezacordul faţă de gestul lui Marian Iancu şi, ca fondator, alături de alţi colegi, a structurii A.S.U. Politehnica Timişoara, ca fost Prorector al U.P.T. timp de 4 mandate, ca fost Rector şi simultan Preşedinte al Senatului U.P.T. timp de 2 mandate, ca Preşedinte ales al Senatului U.P.T. în 2012, ca dascăl al U.P.T. de aproape 30 de ani şi ca polist pentru totdeauna, îi cer d-lui Marian Iancu să renunţe la demers” se arată într-un comunicat semnat „Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, Primarul Timişoarei”.

Pentru a încerca să detensioneze situaţia, Marian Iancu a făcut unele precizări în presa locală, prin intermediul cărora explică faptul că „ţintele” sale sunt Federaţia Română de Fotbal şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, pentru că au permis echipei antrenate de Paul Codrea să evolueze sub această titulatură folosind cele două culori, iar A.S.U. Politehnica Timişoara este o „victimă colaterală”, deşi, Iancu recunoaşte că are o dispută personală cu actualul antrenor al timişorenilor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img