Nicolae Robu după ”suspendarea” inițiată de Tăriceanu: Nu vă daţi seama ce imagine de primitivism va avea România în ochii lumii civilizate?

- Advertisement -

Unul dintre personajele politice care sare la gâtul lui Tăriceanu după ce acesta a anunțat că dorește suspendarea șefului statului, Traian Băsescu, este primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care ocupă pe lângă funcția de președinte a PNL Timiș și pe cea de vicepreședinte PNL în plan național.

Robu susține că Tăriceanu a demarat acest demers ”agreat de șefii săi din PSD: Victor Ponta și Ilie Sârbu”, subliniind faptul că acesta este un demers ridicol. ”Proiectul d-lui Călin Popescu-Tăriceanu – agreat, desigur, de şefii săi din PSD: Victor Ponta, Ilie Sârbu etc.-, de nouă suspendare a Preşedintelui României Traian Băsescu, de data aceasta printr-un referendum organizat simultan cu turul 1 al alegerilor prezidenţiale este un demers de un ridicol greu de depăşit. Dar, mult mai grav decât atât, el este, în acelaşi timp, unul de o parşivenie rară, menit, ca şi amnistiile fiscale, ca şi „ordonanţa”, ca atâtea altele, să altereze alegerile prezidenţiale în favoarea lui Victor Ponta. Ştiţi foarte bine, d-le Tăriceanu, că cetăţenii acestei ţări nu trebuie să-şi voteze Preşedintele, la 25 de ani de la Revoluţie, în funcţie de cum se poziţionează el faţă de Preşedintele aflat la sfârşit de mandat, indiferent cum s-ar numi el! Ei trebuie să aleagă în funcţie de calităţile intrinseci ale candidaţilor, de viziunea, obiectivele şi proiectele lor. De ce bruiaţi o astfel de alegere?” susține edilul de pe Bega.

Președintele PNL Timiș este nemulțumit de imaginea pe care o va avea România după toate aceste demersuri legislative, incluzând aici suspendarea președintelui, dar și de faptul că Tăriceanu ocupă funcția pe care au stat alți ”liberali iluștri”. ”Chiar nu vă daţi seama ce imagine de primitivism va avea România în ochii lumii civilizate, după o asemenea nouă „ispravă”? Nu vă apasă, nici un pic, faptul că aţi stat, totuşi, pe-acelaşi scaun pe care-au stat Brătienii, I.G. Duca şi ceilalţi liberali iluştri, d-le Călin Popescu-Tăriceanu?” se întreabă Nicolae Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare