AcasăStiriPoliticaDeputații PNL și PDL cer RESPINGEREA proiectului de lege care prevede amnistia...

Deputații PNL și PDL cer RESPINGEREA proiectului de lege care prevede amnistia și grațierea, înainte de luna decembrie

Liderul Grupului PNL din Camera Deputaţilor, deputatul George Scutaru, a prezentat în conferinţa de presă scrisoarea deputatului Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, care a fost pusă în discuţie în cadrul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, prin care acesta solicită dezbaterea unui raport privind respectarea drepturilor omului în penitenciarele din România şi, pe baza acestuia, convocarea unei şedinţe extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind amnistia unei infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Deputaţii Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Democrat Liberal au solicitat, în numeroase rânduri, în cadrul Comisiei juridice, punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea şi respingerea definitivă a acestuia.

Invocând impactul social şi politic al acestui proiect, majoritatea parlamentară a menţionat că vor exista dezbateri pe câteva proiecte de lege, printre care şi acesta. In cadrul şedinţei Biroului permanent, majoritatea guvernamentală a propus ca timpul acordat consultărilor publice organizate de Comisia juridica pentru proiectul amnistiei şi graţierii să expire în luna decembrie.

„De ce Puterea evită ca până în luna decembrie să respingă amnistia şi graţierea? Îi cer public premierului Victor Ponta să ia atitudine şi să ceară grupului său parlamentar din Camera Deputaţilor să pună pe ordinea de zi acest proiect de lege pentru a fi respins.

Prelungirea termenului de dezbatere publică privind amnistia şi graţierea până în luna decembrie ar fi o dovadă clară că PSD ţine acest proiect de lege la sertar pentru a-şi elibera toţi condamnaţii penal, în cazul în care Victor Ponta câștigă alegerile prezidențiale, pentru a fi un stimulent electoral pentru acei baroni din PSD care au probleme cu DNA-ul”, a precizat, în cadrul conferinţei de presă, deputatul George Scutaru, lider al Grupului PNL din Camera Deputaţilor.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente