Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăDeputații PNL și PDL cer RESPINGEREA proiectului de lege care prevede amnistia...

Deputații PNL și PDL cer RESPINGEREA proiectului de lege care prevede amnistia și grațierea, înainte de luna decembrie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Liderul Grupului PNL din Camera Deputaţilor, deputatul George Scutaru, a prezentat în conferinţa de presă scrisoarea deputatului Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, care a fost pusă în discuţie în cadrul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, prin care acesta solicită dezbaterea unui raport privind respectarea drepturilor omului în penitenciarele din România şi, pe baza acestuia, convocarea unei şedinţe extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind amnistia unei infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Deputaţii Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Democrat Liberal au solicitat, în numeroase rânduri, în cadrul Comisiei juridice, punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea şi respingerea definitivă a acestuia.

Invocând impactul social şi politic al acestui proiect, majoritatea parlamentară a menţionat că vor exista dezbateri pe câteva proiecte de lege, printre care şi acesta. In cadrul şedinţei Biroului permanent, majoritatea guvernamentală a propus ca timpul acordat consultărilor publice organizate de Comisia juridica pentru proiectul amnistiei şi graţierii să expire în luna decembrie.

„De ce Puterea evită ca până în luna decembrie să respingă amnistia şi graţierea? Îi cer public premierului Victor Ponta să ia atitudine şi să ceară grupului său parlamentar din Camera Deputaţilor să pună pe ordinea de zi acest proiect de lege pentru a fi respins.

Prelungirea termenului de dezbatere publică privind amnistia şi graţierea până în luna decembrie ar fi o dovadă clară că PSD ţine acest proiect de lege la sertar pentru a-şi elibera toţi condamnaţii penal, în cazul în care Victor Ponta câștigă alegerile prezidențiale, pentru a fi un stimulent electoral pentru acei baroni din PSD care au probleme cu DNA-ul”, a precizat, în cadrul conferinţei de presă, deputatul George Scutaru, lider al Grupului PNL din Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Suspiciune de fraudă în Primăria Timişoara, în organizarea mai multor concursuri în 2018 şi 2019! Dovezile au ajuns la DNA

O posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...