Nicolae Robu se victimizează: Sunt cea mai defăimată persoană din România

- Advertisement -

Cel mai defăimat om din România este împotriva legii anti-defăimare. O spune chiar primarul Timișoarei, care pozează în victimă, dar se declară categoric contra legii propuse de Liviu Dragnea.

Edilul timișorean se consideră a fi o victimă, chiar cel mai defăimat om din România, după spusele sale. Nicolae Robu a devenit celebru în mediul online, după ce a fost satirizat de mai mulți internauți în urma ideilor sale de a umple Timișoara de palmieri, care a devenit astfel „Palmișoara” sau a multor alte declarații, cum a fost cea legată de zebra sinucigașă de la Grădina Zoologică din Timișoara.

„Vreau să fiu foarte limpede: eu consider că nu există persoană în România mai defăimată decât sunt eu. Cred că pot demonstra asta foarte simplu și oricine se poate lămuri, dacă se urmărește câte s-au spus despre mine în lungul timpului, dar mai ales în ultimul an, dar de îndată ce am devenit primar, de fapt. Cred că se poate accepta această aserțiune, că sunt cea mai defăimată persoană din România. Am în vedere nu numai ce se spune, dar și care este realitatea, se spun lucruri negative care nu sunt în acord cu realitatea. Nu vreau să exemplific, pentru că ne-ar trebui un maraton, un foileton de conferințe. La un moment dat începi să râzi cu îngăduință, e și un fel de amărăciune”, a declarat Nicolae Robu, vineri.

Chiar și așa, edilul timișorean spune că nu este de acord cu legea propusă de Liviu Dragnea, prin care se cere majorarea amenzilor pentru cei care prejudiciază imaginea unui grup sau a unei comunități, la 100.000 de lei.

„Din această postură de cel mai defăimat om din România eu sunt vehement împotriva unei legi anti-defăimare. Nu cred că e nevoie de așa ceva. Eu am convingerea că cetățenii Timișoarei pun în balanță pe un taler ceea ce văd ei că s-a întâmplat ăn acești ani cu mine ca oraș și pe celălalt ce se spune despre mine. Aceștia vor judeca în mod corect cum stau lucrurile și vor aprecia cum sunt eu prin prisma lor, nu prin prisma celor care încearcă să-mi creioneze un portret sau altul. Fiecare cetățean își are propria percepție și apoi propriile aprecieri raționale, obiective, bazate pe criterii foarte clare și de regulă bazate pe niște realități care prezintă interes”, a completat primarul.

Robu – „cetățean pedepsit pe nedrept de o structură a statului la comandă politică”

El califică propunerea legislativă făcută de Liviu Dragnea ca o încercare de a pune pumnul în gura cetățenilor, declarație pe care o face din postura de „cetățean pedepsit pe nedrept de o structură a statului la comandă politică”.

„Este și suspectă această inițiativă a PSD de a promova o astfel de lege și așa în grabă. E limpede, se urmărește punerea pumnului în gură. Haide să îi amendăm pe toți care sunt împotriva noastră! Eu am suportat o amendă deoarece am postat o ironie într-un text la adresa unui număr restrâns de cetățeni care nu viza etnia lor, ci conduita lor. O să o spun de 1.000 de ori, că nu mă pot dezice de așa ceva. Nu e în regulă să existe cetățeni care distrug liniștea publică pentru a epata cu super-mașini, care își avansează ostentativ ghiuluri, lanțuri, cocoșei, super-mașini și nu își achită datoriile către autoritatea publică locală. Eu nu m-am referit la etnie și n-o să pot să fiu rasist niciodată. Cred că am avut suficiente acțiuni care au dovedit că port de grijă etniilor din oraș. (…) Eu consider că etnia romă este o victimă a modului în care ea a fost tratată de-a lungul secolelor. Eu sunt un cetățean care a fost pedepsit pe nedrept de o structură a statului la comandă politică pentru o postare pe Facebook. E rușinos că există pe agenda parlamentului un asemenea proiect de lege și că liderul unui partid cu pretenții susține o asemenea lege. Este descalificant pentru PSD că încearcă să pună pumnul în gură cetățenilor româniei”, a mai completat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a fost amendat cu 2.500 de lei de Consiliul Național al Discriminării în 2014 pentru o postare pe pagina sa de Facebook, considerată ofensatoare la adresa romilor.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=_KiwrJzb0Zg&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img