Noi arişti la JazzTM, baterista Terri Lyne Carrington acompaniată de un grup „all star”

0
656

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului pe scena mondială de jazz, Terri Lyne Carrington, va concerta în cadrul festivalului JazzTM, însoţită de un grup “all star” format din: vocalista Lizz Wright, saxofonista Tia Fuller, trompetista Ingrid Jensen, Rachel Z ce va cânta la pian și Matthew Stevens la chitară.

Terri Lyne Carrington s-a născut în 1965, în oraşul Medford, Massachusettes. După ce s-a mutat în Los Angeles, spre finalul anilor `80, artista a urcat pe scara succesului. Concertele alături de nume cunoscute, precum James Moody, Lester Bowie, Pharoah Sanders, au strâns sute de oameni, iar notorietatea a dobândit-o fiind bateristă în cadrul emisiunilor de televiziune Aresnio Hall Show, Quincky Jones Late Night Tv Show şi Vibe. La doar 24 de ani este nominalizată pentru prima dată la premiile Grammy cu CD-ul de debut ce conţinea piese în colaborare cu Dianne Reeves, Carlos Santana sau Gerald Albright. În 2012 este premiată în cadrul aceleiaşi festivităţi, la categoria Best Vocal Jazz Album, iar în 2013 i-a fost decernat premiul  pentru Best Instrumental Jazz Album – acordat pentru prima oară unei femei.

Pe scena JazzTm va urca sub forma de Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright, din care fac parte alţi cinci artişti. Lizz Wright este o cântăreaţă de jazz şi R&B, vocea ei fiind considerată „o comoară naţională”.  În România este cunoscută pentru piesa “My Heart”, ce a rulat şi pe posturile de radio. Saxofonista Tia Fuller şi-a etalat talentul alături de artişti cu renume, Beyonce sau Esperanza Spalding şi chiar, părintele muzicii soul, Ray Charles. O altă membră a grupului este Ingrid Jensen, cu mai multe nominalizări Juno Awards şi un premiu câştigat, aceasta are o marcă muzicală distinctivă, magnetică şi totodată clară , iar trompetă şi flugelhorn-ul ei sunt auzite pe tot mai multe înregistrări de jazz.

Rachel Z a colaborat de-a lungul anilor cu Wayne Shorter, Stanley Clarke, Lenny White, Peter Gabriel sau Omar Hakim. A fost responsabilă de pian şi orchestraţii sintetizate pe albumul câştigător de GRAMMY, “High Life” al lui Wayne Shorter, printre altele. Singurul bărbat din cadrul proiectului muzical, Matthew Stevens  este unul dintre cei mai străluciţi chitarişti ai generaţiei sale,  urmând să îşi lanseze albumul de debut la celebra casa de discuri Concord Records.

Spune-ţi opinia civilizat!