O firmă interesată de reamenajarea secțiilor ATI de la Spitalul Victor Babeș! Urmează să fie analizată oferta

- Advertisement -
Proiectul de reamenajarea secțiilor ATI de la Spitalul Victor Babeș, într-o nouă etapă! Urmează evaluarea ofertelor. O firmă a depus oferta la licitația lansată de Primăria Timișoara.

Spitalul de Boli Infecțioase are două compartimente cu specific ATI, Compartiment ATI și Terapie Intensivă Boli Infecțioase. În acest moment, cele două structuri ATI se află în 2 zone separate, la o distanță apreciabilă una de cealaltă.

Reamenajarea vizează compartimentele ATI care vor fi regrupate la parter în corpul C5, care va fi reabilitat integral. Clădirea are subsol, parter și un etaj și este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită condiții speciale, mediu curat, cu temperatură și umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni și cu facilitățile aferente actului medical.

Investiția nouă presupune: demolarea anexei și realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare și realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilități; reamenajarea interioară a secției ATI prin: recompartimentări din materiale ușoare de tipul pereților ușori din gipscarton și panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desființarea unor uși/goluri și închiderea lor; realizarea de noi goluri de uși/treceri noi.
Parterul corpului C5 conține Secția de Chirurgie Toracică. Aceasta se va muta în alt pavilion, iar spațiul rămas va fi amenajat pentru ATI. În urma lucrărilor va rezulta: spațiu filtru pentru personal, boxă pentru curățenie, spațiu de odihnă pentru personal, hol, spațiu de depozitare a lenjeriei curate, 3 cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spații pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spațiu pentru pregătirea pacientului, camera de gardă, izolator ATI, recepție și alte spații. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese: al pacienților, al personalului medical și al vizitatorilor. Va urma zona de recepție și sălile de așteptare. Pe secția ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti către holul filtru, în functie de riscul epidemiologic aferent fiecarui pacient. Secția va avea 2 zone: o zonă cu risc epidemiologic ridicat și una cu regim normal de funcționare. Saloanele vor avea suprafața minimă/pacient de 12 mp.

Valoarea estimată a contractului de proiectare este de 206.258 lei fără TVA. Sursa de finanţare este bugetul local.

Valoarea totală a investiției este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare