Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateSpitalul Victor Babeș a crescut capacitatea de internare a copiilor cu COVID...

Spitalul Victor Babeș a crescut capacitatea de internare a copiilor cu COVID 19, din cauza numărului mare de infectări

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Creșterea numărului de copii infectați cu SARS-CoV 2, în ultimele zile, determină o reorganizare a paturilor în Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Astfel, se extinde zona roșie destinată Pediatriei.

Începând de mâine, sunt alocate încă 5 paturi pentru copiii COVID 19 pozitiv care necesită internare în spital. Prin această reorganizare, în unitatea sanitară vor fi disponibile, în total, 10 paturi pentru pacienții pediatrici. Se suplimentează, în același timp, cu 10 unități și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de Pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV 2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, spune Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase.

În prezent, zona roșie a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr Victor Babeș Timișoara include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și 10 de copii, în secția de Boli Infecțioase. Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă! A crescut numărul cazurilor de pneumonii comunitare

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda...

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! A crescut alarmant numărul îmbolnăvirilor

Ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu...

Mamografii gratuite la Spitalul Victor Bebeş din Timişoara, pentru depistarea precoce a cancerului de sân!

Spitalul Victor Babeş din Timişoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor, ce...