Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mamografii gratuite la Spitalul Victor Bebeş din Timişoara, pentru depistarea precoce a cancerului de sân!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Spitalul Victor Babeş din Timişoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor, ce are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân. Din proiect mai fac parte Institutul Oncologic “Prof Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Municipal Timișoara.

Programul prevede realizarea, în mai multe centre, de mamografii femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, din vestul țării. Peste jumătate dintre pacientele investigate trebuie să provină din mediul rural.

Mamografia este investigația imagistică ce permite depistarea cancerului de sân cu aproape 2 ani înainte ca acesta să poată fi palpat. De altfel, este singura metodă pentru vizualizarea microcalcificărilor.

Încă de anul trecut, în Centrul de Imagistică al spitalului nostru funcționează un Mamograf digital 3D cu tomosinteza. Sensibilitatea investigației făcută cu acest aparat, care durează câteva minute, este de aproape 80 la sută. Mamograful permite scanarea cu mare acuratețe, obținându-se imagini cu o rezoluție foarte ridicată. Analiza imagistică presupune radiografia în două planuri a sânului, cu doze reduse de raze X. În cadrul acestui proiect, ne dorim să efectuăm câteva mii de mamografii pacientelor incluse în program, din grupa de vârstă 50-69 de ani”, spune Diana Manolescu – director medical Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

În România, în fiecare an, peste 6.000 de femei sunt diagnosticate cu această maladie. Depistarea cancerului într-o formă incipientă duce la o rată de supraviețuire de peste 95 la sută.

Proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapă II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest” este coordonat de Spitalului Municipal Timișoara.

Pentru a putea fi incluse în acest program, pacientele trebuie să locuiască în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin sau Hunedoara.

În Centrul de Imagistică de la Spitalul de Boli Infecțioase se pot face atât investigații mamografice, cât și ecografii și RMN de sân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare