Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriREVOLTĂTOR! Spitalul ”Victor Babes” din Timișoara, o BOMBĂ BIOLOGICĂ! Ce spun angajații...

REVOLTĂTOR! Spitalul ”Victor Babes” din Timișoara, o BOMBĂ BIOLOGICĂ! Ce spun angajații când sunt atenționați FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Condițiile din spitalele timișorene diferă de la o unitate medicală la alta și de la secție la alta, însă, la modul general, cel mai înfiorător este la câteva dintre secțiile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş”.

O nouă dovadă în acest sens este ”promovată” pe o rețea de socializare de nașa unui băiețel internat în spitalul amintit, un băiețel de numai un an și jumătate. ”Am avut un șoc când am mers la Spitalul «Victor Babeș», unde este internat finul meu. Are doar un an și jumate, iar imaginile postate sunt într-un pavilion de copii. Revoltător este faptul că pentru aceste condiții trebuie să plătești și «taxa de confort», de 14 lei pe zi”, scrie Diana pe Facebook.

Femeia detaliază explicând care sunt ”detaliile” care au îngrozit-o, iar pentru toate acestea, nu e nimeni altcineva responsabil decât personalul unității medicale. ”Baia e plină de mucegai, dușul este o chestie ce ar trebui să fie… wc-ul… sunt înfiorătoare! Gândacii sunt ca la ei acasă. Îmi pare rău că nu am apucat să le fac poze și lor. Mi se pare inadmisibil să fie asemenea condiții într-un spital, oricare ar fi el, cu atât mai puțin într-un pavilion de copii, unde ar trebui să vii să te faci bine. Mulțumim Ministerului Sănătății pentru că ne ia bani cu duiumul și ne dă în schimb, în loc de sănătate, mucegai, gândaci și alte boli suplimentare, dar și indiferența personalului” mai explică femeia, care confirmă că nici angajații spitalului nu-și fac pe deplin îndatoririle. ”Nu vă pot exprima reacția angajaților când le-am adus la cunoștință despre gândaci, mucegai și viermii din scurgerea de la duș. Mi-au răspuns, pe scurt că «noi facem parte din personal». Trageți voi concluziile!” povestește Diana.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timișoara va fi reabilitat, ”pe bucăți”, însă cu fonduri de la bugetul local, întrucât unitatea sanitară aparține acum Primăriei capitalei Banatului, însă asta nu dă dreptul personalului instituției să nu ia măsuri atunci câd vine vorba despre păstrarea igienei în cadrul spitalului, întrucât această responsabilitate aparține exclusiv conducerii instituției, care, deși cunoaște situația, nu ia măsurile care se impun.

În urmă cu un an de zile, aceeași instituție medicală a fost pe punctul de a-și pierde acreditarea, după ce oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au constatat, în urma unui control, că bolnavii de TBC din spital stau pe acelaşi palier cu pacienţii care sufereau de alte afecţiuni pneumologice.

Citește și: Pacienți ”furați” cu tomograful la Spitalul Victor Babeș! Incompetența medicilor ”plimbă” bolnavii între spitale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă! A crescut numărul cazurilor de pneumonii comunitare

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda...

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! A crescut alarmant numărul îmbolnăvirilor

Ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu...

Mamografii gratuite la Spitalul Victor Bebeş din Timişoara, pentru depistarea precoce a cancerului de sân!

Spitalul Victor Babeş din Timişoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor, ce...