Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPacienți ”furați” cu tomograful la Spitalul Victor Babes! Incompetența medicilor ”plimbă” bolnavii...

Pacienți ”furați” cu tomograful la Spitalul Victor Babes! Incompetența medicilor ”plimbă” bolnavii între spitale FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultima și cea mai gravă problemă din viața lui Vasile Babău, un pensionar în vârstă de 68 de ani din Sânmihaiu German, a început în urmă cu două săptămâni atunci când omul a căzut pur și simplu de pe picioare în propria casă. Bătrânul a suferit acum câțiva ani de cancer la colon, însă părea să fi scăpat de această boală, dar și de altele cu care s-a ”pricopsit” pe parcursul vieții. ”În urmă cu două săptămâni a căzut, din senin, în casă. Am chemat ambulanța, a fost consultat, iar medicii au spus că e o simplă răceală și i-au prescris un antibiotic, fără să-l ducă la spital, deși el avea amețeli constante. Ulterior a căzut în casă tot datorită amețelilor, iar după o săptămână am chemat din nou ambulanța. Văzând că e grav, medicii l-au transportat la Spitalul Județean, unde am stat 3-4 ore pentru investigații, s-a făcut totul așa cum trebuie, dar am fost informați că este suspect de metastază pulmonară. Medicii de acolo l-au trimis la Victor Babeș, unde a rămas internat la Pneumonie” ne povestesc fiica și nepoata bolnavului.

Internarea a avut loc joi, pe data de 11 decembrie 2014, iar până astăzi, 16 decembrie, nu există niciun diagnostic. Ba mai mult decât atât, incompetența cadrelor medicale și-a spus cuvântul din nou. ”Vineri l-au trimis din nou la Spitalul Județean, la Neurologie, pentru a i se face un film la cap. Acolo nu l-a băgat nimeni înseamă, doctorița considerând că nu are rost să i se facă un film, deși cei de la Spitalul victor Babeș de asta l-au trimis acolo” mai spun femeile.

Contactat telefonic pentru a ne oferi lămuriri cu privire la această situație, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Marius Craina, după ”săpături” interne ne-a comunicat că ”pacientului i s-a făcut un consul neurologic din care nu a ieșit nimic deosebit care să necesite o tomografie la momentul revenirii sale în unitatea noastră. Din punct de vedere neurologic nu avea nici cea mai mică problemă. Medicul rezident Raluca Brăduț l-a examinat, l-a văzut, dar nu avea ce să-i facă”, după care pacientul a fost direcționat înapoi la Spitalul de Boli Infecțioase.

”Vizita” la Spitalul Județean a avut loc vineri, iar după revenirea la ”Victor Babeș” problemele au continuat. ”I s-a făcut astăzi o tomografie, în incinta spitalului, dar numai după un mic scandal. Ieri ne-au spus că un tomograf costă 280 de lei. Astăzi ne-au spus că o să vorbească cu o ”doctoriță mai mare” ca să i se facă două în loc de unul și să nu fim nevoiți să plătim două, iar acest tomograf se poate face doar în baza unei cereri” ne povestesc femeile. Ajuns la urechile noastre, acest caz a luat o întorsătură radicală odată ce conducerea spitalului de la Pădurea Verde și nu doar ea a auzit de ”presă”. Reporterul Vocea Timișului și-a înregistrat vizita la spital și implicit la managerul unității spitalicești cu o cameră ascunsă, la fel cum a procedat și în cazul medicului rezident care (nu) s-a ocupat de pacientul aflat într-o stare tot mai gravă, acesta căzând de alte două ori de pe propriile picioare de când este internat la ”Victor Babeș”.

Așa cum se poate observa din înregistrarea video de mai jos, cererea pentru aprobarea tomografiei a ajuns direct pe masa managerului, Dr. Elena Voichița Lăzureanu, abia astăzi, deși asta trebuia semnată, dacă nu joi, cel târziu vineri. ”Dacă nu venea reporterul dvs. ne puneau să plătim. 410 lei ne-au spus să avem pregătiți, asta în condițiile în care pacientul este pensionar, deci asigurat” susține, pe bună dreptate, nepoata bătrânului, fapte care se pot constata urmărind filmarea cu camera ascunsă.

Despre profesionalismul cadrelor medicale nu comentăm absolut nimic, ci vă lăsăm pe voi, cititorii noștri să reflectați, însă din spusele managerului spitalului de la Pădurea Verde e cât se poate de limpede că acel tomograf NU SE PLĂTEȘTE. Același pacient a fost găsit cu ocazia acestei ”vizite” și cu Diabet, abia acum fiind luat în evidențe.

Cea mai mare problemă rămâne cea a pacienților luați de ”fraieri” pentru că în loc să beneficieze de servicii medicale gratuite, sunt nevoiți să plătească pentru a întreține conturile grase ale unor medici care și-au deschis clinici private și fac concurență neloială unităților sptialicești de stat. Este de notorietate cazul prezentat, cu doar câteva săptămâni în urmă, de colegii noștri de la Pro TV, când, în emisiunea ”România, te iubesc” au dezvăluit o anchetă din care se poate vedea cum face avere și influențează bunul mers al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, fostul manager al acestuia, actualmente deputat PSD de Timișoara, Florin Bîrsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă! A crescut numărul cazurilor de pneumonii comunitare

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda...

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! A crescut alarmant numărul îmbolnăvirilor

Ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu...

Mamografii gratuite la Spitalul Victor Bebeş din Timişoara, pentru depistarea precoce a cancerului de sân!

Spitalul Victor Babeş din Timişoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor, ce...