486589_431272970288089_2002315332_nPoliţiştii locali din cadrul Biroului Comunicare, Relaţii cu Publicul şi Registratură din cadrul Biroului Dispecerat şi Intervenţie Rapidă au continuat, în această săptămână, seria lecţiilor deschise cu elevii de la şcolile pe care Poliţia Locală le are în supraveghere conform planului de cooperare stabilit la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean cu structurile din cadrul sistemului integrat de ordine publică.

De această dată poliţiştii locali, împreună cu un poliţist de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Naţională au discutat problemele cu care se pot confrunta elevii de la Liceul Jean Louis Calderon. Acestora le-au fost prezentate atribuţiile Poliţiei Locale, contravenţiile, actele şi faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, reguli minime de circulaţie rutieră, precum şi fapte penale precum lovirile şi alte violenţe, în general situaţii pe care ei le pot întâlni în special în afara unităţilor de învăţământ.

Elevii au fost receptivi, au dat exemple de cazuri în care au intrat în contact cu organele de menţinere a ordinii publice şi au recunoscut chiar că au fost situaţii în care au încălcat legislaţia fără să-şi de seama, considerând benefică această lecţie deschisă deoarece astfel vor fi mai informaţi. Împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, poliţiştii locali, au stabilit ca astfel de întâlniri să mai aibă loc aici şi pe viitor.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII