12.9 C
Timișoara
vineri,14,mai,2021
AcasăStiriOlimpiada care l-a adus la Timişoara pe ministrul Educaţiei. Mesajul premierului Grindeanu...

Olimpiada care l-a adus la Timişoara pe ministrul Educaţiei. Mesajul premierului Grindeanu pentru elevi

Olimpiada Naţională de Matematică a luat startul astăzi, la Timişoara. La eveniment au luat parte toţi rectorii universităţilor din Timişoara, primarul Nicolae Robu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, dar şi ministrul Educaţiei Pavel Năstase, care le-a transmis elevilor mesajul premierului Sorin Grindeanu, care la rândul său a absolvit facultatea de Informatică.

„Această materie a fost mereu specială pentru mine. Tatăl meu, profesor de matematică, mi-a inspirat de mic dragostea pentru această știință. Această materie se aplică în viața de zi cu zi, inclusiv în munca mea de la Guvern. Atunci când concepi bugetul trebuie să știi pe ce constante te bazezi. Vă înțeleg perfect și emoțiile, dar și determinarea de a fi cel mai bun. Am avut și eu șansa de a fi în locul vostru, ca participant la olimpiadele naționale de Matematică, și știu că nu este deloc ușor. Faptul că participați la aceste competiții aduce prestigiu pentru fiecare dintre voi, dar și pentru România. Ne mândrim cu voi și vă mulțumim. Educația pornește din sala de clasă. Cadrelor didactice vreau să le mulțumesc pentru efortul depus. Cunosc greutățile cu care se confruntă sistemul de învățământ. Am reușit să luăm măsuri importante – creșterea bugetului Educației, am majorat salariul pentru personalul auxiliar. Știm că mai sunt multe lucruri de rezolvat, dar suntem pregătiți să lucrăm împreună pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Guvernul României va susține întotdeauna performanța. Vă asigur de tot sprijinul meu și al Guvernului pe care îl conduc, iar olimpicilor noștri le doresc mult succes la concurs”, le-a transmis premierul Grindeanu olimpicilor.

Ministrul Educaţiei i-a asigurat pe olimpici că guvernul face toate demersurile posibile pentru a susţine performanţa elevilor. „Vă asigur de tot suportul pe care noi îl acordăm educației și performanțelor. Sunt convins, dragi olimpici, că rectorii abia așteaptă să vă prindă în admiterile care deja urmează. Veți avea o șansă în plus față de ceilalți”, le-a spus Năstase elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,919FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente