Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pasajul Jiul, inaugurat cu decernări de diplome şi concert al artiştilor de la Filarmonică

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pasajul Jiul a fost oficial deschis traficului rutier, astăzi. Primul care s-a plimbat cu maşina prin pasaj, înainte ca acesta să fie deschis oficial, a fost consilierul primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă. Ajuns la faţa locului, Robu a explicat personal cum se va circula prin pasaj şi pe străzile conexe. Inaugurarea obiectivului a fost una cu fast, din care nu au lipsit acordările de diplome şi un concert susţinut de artişti de la Filarmonica Banatul. Au primit diplome pentru implicarea lor şefului Direcţiei Edilitare din primărie, Culiţă Chiş, dar şi şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Petre Rumega. Unul din cele mai fierbimţi subiecte legate de inaugurarea pasajului au fost marcajele de pe Bulevardul Republicii.

„Să lăsăm şoferii să decidă dacă sunt sau nu utile. Dacă nu, vor fi pot fi făcute altfel. Nu facem atâta caz acum din nişte marcaje. Specialiştii spun că sunt foarte bune că ghidează conducătorii auto indiferent de pe ce direcţie vin în această direcţie foarte complicată. Dacă se va constata că sunt prea încărcate, sigur că se poate interveni şi se pot simplifica lucrurile. Haideţi să vorbim despre lucruri importante. Eu sper că toată lumea înţelege că vor fi schimbări radicale în trafic după ce vom da în folosinţă pasajul pe cinci benzi. Aţi văzut ce a fost vineri când nu s-a circulat peste tot. Gândiţi-vă că timp de zece pe aici trec 60.000 de maşini. Când a fost închis complet pasajul cele 60.000 de maşini s-au distribuit pe unde au putut şi evident că cele 60.000 de maşini s-au distribuit peste tot. Nici măcar când au fost închise atât Jiul cât şi Popa Şapcă nu a fost atât de aglomerat în oraş, pentru că a fost o perioadă de vacanţă. Noi de aceea am forţat nota să parcurgem acea etapă critică în care ambele trebuiau închise pentru că ştiam că doar atunci se poate face asta”, a declarat Nicolae Robu.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=1SsH3TZCefc&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...