Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în noaptea de 03/04.09.2012,  patru grupuri de migranţi, formate din şaisprezece persoane, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria. În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lucrătorii din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare au depistat, în zona de competenţă, patru grupuri de persoane de origine afro-asiatica.

Privește aici o actiune  organizată de Politia de frontiera

Şapte dintre migranţi au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi nouă au fost reţinuţi la graniţa cu Ungaria, pe sensul de ieşire din ţară.

Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. În cele patru cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria, Somalia şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de  ani.

O parte dintre persoane a declarat că a ajuns cu trenul până în localitatea Kikinda (Serbia), de unde şi-a continuat călătoria cu un taxi până în apropierea frontierei cu România, de unde a mers pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen, unde vroiau să ajungă.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.