Percheziții de amploare, miercuri dimineață, în Timiș, Caraș-Severin și Arad. Procurorii de la DIICOT Timișoara și polițiștii de la Crimă Organizată au descins în 42 de locații, cu scopul de a destructura o rețea care se ocupa cu traficul de droguri.

Cinci bărbați se ocupau de conducerea rețelei, cu toții fiind condamnați anterior pentru trafic de droguri. Printre substanțele pe care le vindeau aceștia se numără: canabis, cocaină sau amfetamină.

38 de persoane, atât traficanți, cât și consumtori, urmează să fie duse la audieri, la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE. Cameraman amenințat cu arma de un polițist de la Crimă Organizată

Un incident deosebit de grav a avut loc în timpul descinderilor, la una dintre locații. Colegul nostru de la Kanal D, Silviu Crăciun, care a participat până acum la zeci de percheziții, a fost amenințat cu arma de către un polițist de la Crimă Organizată.

„Eram la percheziții și filmam și m-am trezit cu un polițist că m-a amenințat cu arma: <Jos, jos, stinge becul! Jos, jos!> Am închis lampa, pentru că mi-a pus pistolul în piept”, ne-a spus Silviu.

Polițistul care i-a pus arma în piept cameramanului este Florin Diacenco. Incidentul a avut loc la una dintre locațiile la care au avut loc percheziții. Florin Diacenco i-a cerut cameramanului să oprească lampa de la cameră în timp ce mascații săreau gardul să intre în locuința suspectului, cu lanternele de pe căști pornite. Deși cameramanul a oprit lampa, el s-a trezit cu pistolul în piept și a fost forțat să se pună la pământ, sub amenințarea armei. El a fost eliberat doar după ce a venit colega sa.

Trebuie să menționăm că presa participă frecvent la percheziții alături de polițiști, fără a afecta în vreun fel operațiunile, iar până acum nu au fost înregistrate incidente.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.