AcasăStiriPoliticaVin alegerile: război între Robu și PSD

Vin alegerile: război între Robu și PSD

Dacă cineva mai avea dubii, în Timișoara se simte tot mai mult atmosfera încărcată dinaintea alegerilor, când fiecare politician strigă, transpiră, manipulează și dă din coate, în încercarea de a atrage cât mai mult capital electoral. Cel mai „sângeros” război, cel puțin la nivel declarativ, se duce între primarul Nicolae Robu, copreședinte PNL și PSD.

Pentru cei care au uitat, la precedentele alegeri locale, liberalul Nicolae Robu dădea mâna cu PSD-ul și se făcea frate de principii politice cu Bojin, Grindeanu și cine a mai trebuit, pentru a câștiga funcția de primar al Timișoarei. Cum nebănuite sunt căile politicii, alianța USL s-a rupt, iar PNL a ajuns să dea mâna cu dușmanii de moarte din perioada USL, respectiv PDL. Nicolae Robu conduce „noul PNL” alături da Dan Popa, șeful fostului PDL. Acum, în preajma alegerilor, Robu și PSD își arată colții. Mărul discordiei? Bugetul pentru care Traian Stoia riscă excluderea din PSD, după ce i-a acordat votul lui Robu, în ciuda indicațiilor primite de la partid.

Dacă consilierii PSD au explicat, luni, de ce în viziunea lor hotărârea ce vizează bugetul Timișoarei pe 2016 este ilegală, marți a venit și replica lui Robu: PSD este împotriva Timișoarei. Primarul uită însă acum să menționeze faptul că le-a cerut tuturor consilierilor să-și dea acceptul pe buget, fără a-l pune la dispoziție pentru a fi studiat decât cu câteva zeci de ore înaintea ședinței de plen.

„Ce vreau eu să spun este ce face acest partid PSD împotriva Timişoarei. Timişorenii trebuie să ştie asta. Când eu am spus cu doi sau trei ani în urmă, spontan, , am făcut-o 100% fundamentat. Dacă cineva a mai avut dubii, cred că săptămâna trecută orice dubiu a fost vânturat. Cum e posibil să fii consilier local și să vrei să blochezi adoptarea bugetului orașului sau să alterezi structura bugetului să nu mai poată fi susținute proiectele de dezvoltare a orașului? Se cunoaște că suntem în faza finală a licitațiilor și pentru Jiul și Popa Șapcă, că la toamnă vrem să dăm drumul la lărgire la 4 benzi la 2 dintre podurile Timișoarei. Avem proiect de construire a unui nou pod, plus cele de reabilitare a clădiriilor pe Gheorghe Lazăr, la Liceul Lenau. Trebuie să corectăm prin licitații suplimentare deficientțele din priectul de la Loga și sunt o mulțime de alte lucruri care trebuie făcute și care ar fi fost blocate dacă nu am fi adoptat bugetul. Grupul de consilieri locali PSD a primit comanda poltică în timpul ședinței prin sms-uri să nu voteze proiectul de buget și totul avea în spate o gândire bolnavă de blocare a dezvoltare Timișoarei” a declarat, marți, Nicolae Robu.

Edilul nu s-a oprit aici, ci a continuat declarațiile la adresa adversarilor politici.

„Pe scena politică sunt competiții permanenete. Vin anii electorali, e firesc ca fiecare partid să încerce să-și maximizeze șansele. Să recurgi la blocarea unui oraș pentru a-i trage jos pe cei care sunt desupra ta e descalificant și ține de la un punct încolo de boală. (…) Nu sunt capabili să facă absolut nimic (membrii PSD – n.r.) și nu pot raporta cetățenilor nicio realizare. Unii nu pot pune pe hârtie nici funcția de miniștri, au fost atât de șterși, nu pot pune nimic pe hârtie. Acești indivizi care au ajuns la averi incredibile și nu au făcut nimic la viața lor, cum pot justifica acele averi? Eventual dacă sunt luați la purecat, se poate demonstra ce au jefuit. E simplu ca bună ziua, nu trebuie decât să te uiți la averile acumulate. Acești rerușinați, hoți, vin să dea lecții și încearcă să blocheze dezvoltarea orașului”, a mai spus Robu.

Noi le reamintim domnilor din PNL, PSD, PDL și oricare alte partide (că aproape ne încurcăm în ele la cât de des s-au aliat și apoi s-au înjurat) în caz că au uitat, că cel mai bun politician nu este cel care face gura mai mare, care jignește mai mult sau care încearcă să inducă cuvinte în mintea cititorilor, pentru a putea fi manipulați mai ușor. Cel mai bun politician este acela care a făcut cele mai multe lucruri pentru comunitatea care l-a ales și l-a pus în funcția care e. Nu a ajuns acolo să fure și să dezinformeze, sau să promită și să uite, ci ca să acționeze spre binele cetățeanului. Care va avea din nou șansa să-i sancționeze pe politicieni la urne.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente