Transfer aeroport
1.9 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

3,3 milioane de euro de la Primăria Timișoara pentru 20 de autobuze mici și un autocar Mercedes

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Primăria Timișoara va cumpăra 20 de autobuze mici și un autocar pentru transport, cu aproximativ 3,3 milioane de euro. Primele mini-autobuze urmează să fie livrate în curând, contractul cu Mercedes, singura firmă ce a participat la licitația organizată de municipalitate, fiind pentru trei ani.

Conform acordului-cadru semnat între Primăria Timișoara și Mercedes, într-o primă fază vor fi livrate șase mini-autobuze, urmând ca restul să fie livrate pe rând, în ture de câte șapte. Acestea vor fi introduse în trafic la orele de vârf, spune primarul.

„S-a finalizat licitația, făcută pentru RATT, care vizează un acord cadru de livrare a 20 de autobuze de capacitate mică, euro 6, evident, cu podea coborâtă, destinate transportului urban de călători. Vrem să să le folosim în mod special la orele de vârf, când sistemul de transport în comun nu face față și atunci ele vor fi puse în paralel cu tramvaiele, autobuzele, pentru ca cetățenii să nu mai aibă atât de mult de așteptat pentru a se deplasa de la lucru spre casă. Probabil cel mai mult vor beneficia elevii de aceste mijloace de transport în comun, la orele de dimineață. Nu sunt dedicate restricționat, evident”, a declarat Nicolae Robu.

RATT se va ocupa de repartizarea acestora, pe liniile cele mai circulate din oraș.

Potrivit primarului Nicolae Robu, contractul-cadru semnat cu firma Mercedes, singura care a participat la licitația organizată de municipalitate, urmează să fie pus în aplicare prin trei contracte subsecvente. Primul, care prevede livrarea a șase autobuze, va fi semnat în zilele următoare.

Primăria va cumpăra autobuzele la 560.000 de lei bucata, iar autocarul la prețul de 1,2 milioane de lei, în total trebuind să achite 12,46 milioane de lei, fătă tva.

Dacă autobuzele sunt destinate transportului public, autocarul va fi folosit pentru deplasarea studenților sau pentru deplasări ale echipelor sportive din oraș, dar va putea fi și închiriat.

„Autobuzul va fi folosit în domeniul artistic și pentru deplasarea studenților cu ocazia numeroaselor evenimente pe care le au de organizat, dar și pentru deplasarea în interesul sportului. De obicei, noi punem la dispoziție mijloacele de transport în comun gratuit pentru studenți sau pentru filarmonică. Dacă alte grupuri care nu au legătură cu municipalitatea doresc să îl folosească și el e liber, RATT va stabili un tarif”, a mai precizat Nicolae Robu.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

VIDEO Stadionul Dan Păltinişanu împlineşte azi 50 de ani. Vezi cum a fost construit

Inaugurat pe 1 Mai 1963, "casa" echipei de fotbal Politehnica Timişoara, stadionul Dan Păltinişanu, este între cele mai mari...