Primăria Timișoara va cumpăra 20 de autobuze mici și un autocar pentru transport, cu aproximativ 3,3 milioane de euro. Primele mini-autobuze urmează să fie livrate în curând, contractul cu Mercedes, singura firmă ce a participat la licitația organizată de municipalitate, fiind pentru trei ani.

Conform acordului-cadru semnat între Primăria Timișoara și Mercedes, într-o primă fază vor fi livrate șase mini-autobuze, urmând ca restul să fie livrate pe rând, în ture de câte șapte. Acestea vor fi introduse în trafic la orele de vârf, spune primarul.

„S-a finalizat licitația, făcută pentru RATT, care vizează un acord cadru de livrare a 20 de autobuze de capacitate mică, euro 6, evident, cu podea coborâtă, destinate transportului urban de călători. Vrem să să le folosim în mod special la orele de vârf, când sistemul de transport în comun nu face față și atunci ele vor fi puse în paralel cu tramvaiele, autobuzele, pentru ca cetățenii să nu mai aibă atât de mult de așteptat pentru a se deplasa de la lucru spre casă. Probabil cel mai mult vor beneficia elevii de aceste mijloace de transport în comun, la orele de dimineață. Nu sunt dedicate restricționat, evident”, a declarat Nicolae Robu.

RATT se va ocupa de repartizarea acestora, pe liniile cele mai circulate din oraș.

Potrivit primarului Nicolae Robu, contractul-cadru semnat cu firma Mercedes, singura care a participat la licitația organizată de municipalitate, urmează să fie pus în aplicare prin trei contracte subsecvente. Primul, care prevede livrarea a șase autobuze, va fi semnat în zilele următoare.

Primăria va cumpăra autobuzele la 560.000 de lei bucata, iar autocarul la prețul de 1,2 milioane de lei, în total trebuind să achite 12,46 milioane de lei, fătă tva.

Dacă autobuzele sunt destinate transportului public, autocarul va fi folosit pentru deplasarea studenților sau pentru deplasări ale echipelor sportive din oraș, dar va putea fi și închiriat.

„Autobuzul va fi folosit în domeniul artistic și pentru deplasarea studenților cu ocazia numeroaselor evenimente pe care le au de organizat, dar și pentru deplasarea în interesul sportului. De obicei, noi punem la dispoziție mijloacele de transport în comun gratuit pentru studenți sau pentru filarmonică. Dacă alte grupuri care nu au legătură cu municipalitatea doresc să îl folosească și el e liber, RATT va stabili un tarif”, a mai precizat Nicolae Robu.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.