AcasăStiriEconomieTimișoara, pe locul întâi în topul Forbes: cel mai bun oraș pentru...

Timișoara, pe locul întâi în topul Forbes: cel mai bun oraș pentru afaceri

Timișoara se află pe primul loc pe țară în Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri în România în 2016, realizat de revista Forbes. Este pentru al doilea an consecutiv în care orașul de pe Bega ocupă primul loc în acest top.

„Timișoara este, pentru a doua oară consecutiv și a treia dată în istorie, cel mai bun oraș pentru afaceri din România. În Timișoara, principalele domenii economice sunt producția de componente auto și industria IT. Aceasta este «mantra» vehiculată în presă și nu numai atunci când vine vorba despre orașul de pe Bega. Și, deși este adevărată, nu acestea sunt domeniile din care provin companiile din top 3 cele mai puternice firme din județul Timiș. Pe primul loc al acestui clasament, întocmit de Forbes România pe baza datelor oferite de listafirme.ro (metodologia este aceeași ca în cazul topului Forbes 500 cele mai puternice companii din România: au fost luate în calcul patru criterii – cifra de afaceri, profitul, numărul de angajați și capitalurile proprii din anul 2014), se află Enel Distribuție Banat S.A, al cărui acționar majoritar este Enel Investment Holding BV (Olanda). Ceilalți acționari sunt Electrica S.A. și Fondul Proprietatea. A doua cea mai puternică firmă din județul Timiș este deținută de Municipiul Timișoara – Colterm S.A., cu activități în furnizarea de abur și aer condiționat (încălzirea locuințelor) –, în timp ce pe poziția a treia se situează o altă companie controlată de autorități: Aquatim S.A. (captarea, tratarea și distribuția apei)”, notează Forbes.ro.

Pe cel de-al doilea loc în top se află Cluj-Napoca, oraș urmat de București pe locul al treilea, de Oradea, pe cel de-al patrulea și Constanța, pe cel de-al cincilea.

Anunțul a fost făcut și de către primarul Nicolae Robu, marți.

„Industria noastră este policromă, există mai multe industrii care merg bine. Ne bucurăm că se găsesc printre companiile menționate și companii cu capital pur românesc. Sunt menționate și dezvoltările din zona ofertei comerciale a Timișoarei. În conceptul meu de dezvoltare strategică intră dezvoltarea producției și pe de altă parte, intră zonele acestea mai nou apărute, ofetele comerciale, mall-urile.Timișoara se prefigurează ca cel mai puternic centru comercial din această parte a Europei”, a precizat Nicolae Robu.

Edilul nu a scăpat ocazia de a atrage atenția asupra faptului că activitatea sa a fost lăudată de cei de la Forbes:

„Unul dintre criterii, menționează cei de la Forbes, este și integritatea primarului. În Timișoara nu există niciun investitor care să se fi plâns pe undeva că a întâmpinat dificultăți în încercarea de dezvolta o afacere. Toți investitorii sunt primiți cu brațele deschise, tratați cu respect și integritate”, a mai precizat Nicolae Robu.

Totuși, primarul și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că aceste companii nu contribuie la finanțarea bugetului Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, la cea a festivalurilor și concertelor sau la cel al echipelor sportive din oraș.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente