Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPSD explică de ce nu a votat bugetul: hotărârea încalcă legislația

PSD explică de ce nu a votat bugetul: hotărârea încalcă legislația

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Social-democrații din Consiliul Local Timișoara au explicat, luni, care au fost motivele pentru care au decis să respingă proiectul de buget pentru oraș. Spre dezamăgirea lor, acesta a trecut la vot, după ce consilierul PSD Traian Stoia și-a dat votul primarului Robu, împotriva directivelor dictate de partid.

„În urma unei analize serioase cu specialiști din domeniu ai partidului nostru, atât economic, financiar, cât și legislativ, au hotărât să nu voteze acest buget considerând că este nerealist, cu o procedură de prezentare a bugetului care nu a respectat pașii legali, astfel încât hotărârea noastră viza să nu lăsăm administrația actuală să ducă bugetul Timișoarei într-o zonă în care ar duce la un faliment financiar din aprecierile noastre”, a declarat Florin Bîrsășteanu, președintele interimar al PSD Timișoara.

Social-democrații au reamintit și faptul că Primăria Timișoara nu le-a pus la dispoziție consilierilor locali bugetul nici în timp util, nici în termenul dictat de lege.

„Procedura a fost totală în afara regulamentului și a legii, consilierii neavând timp să studieze amănunțit în termen legal și timp suficient bugetul. Nu au fost consultate în niciun fel consiliile consultative de cartier, noi considerăm că bugetul trebuie să reflecte dorința cetățeanului. Nu ne-am propus să blocăm în niciun fel orașul, iar demagogia asta ieftină că se blochează orașul cred că nu mai prinde nici la copiii de grădiniță”, a mai spus Bîrsășteanu.

Acum social-democrații îi reproșează primarului că i-a acuzat pe nedrept, spunând că au votat împotriva Timișoarei.

„Ce m-a surprins foarte tare marți la ședință a fost că acest buget încalcă nenumărate texte legale și nu mă refer doar la legea administrației publice locale, ci și la legea 273/2006 privind finanțele publice locale. Discuția este inadmisibil de a fi adusă într-un asemenea derizoriu ca un partid de opoziție să fie acuzat că face rău orașului. Prima cerință pe care trebuie să o îndeplinească o hotărâre de consiliu local este cea a legalității. Eu vă spun că din punct de vedere juridic bugetul are o serie de lacune”, a declarat Luminița Țundrea, cel mai nou consilier al PSD.

Puteți urmări toate declarațiile și explicațiile aduse de către consilierii social-democrați în materialul video de mai jos.

[responsive_youtube

1 COMENTARIU

  1. Acum se dovedește interesul comun al Directorului Medical apoi Manager Dr. BARSASTEANU Florica cu doamna Avocat Tundrea Luminița în legătură cu dosarul Mipet impex ..care au devalizat banii spitalului Județean Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare