Un POMPIER din Timișoara, EROU în timpul liber! A SALVAT VIAȚA unei fetițe

0
1159

Meseria de salvator și spiritual civic fac parte din viața unora dintre noi, iar de asta a dat dovadă și plutonierul adjutant Ilie Gheorghe, comandant de echipaj și conducător auto din cadrul Detașamentului I de Pompieri Timișoara. Acesta se afla, vineri seara, în mijlocul unei situaţii de urgenţă, deși nu se afla în timpul orelor de serviciu.

Aflat în timpul liber, petrecând clipe plăcute alături de soția și cei doi copii ai său la un bazin de înot din capitala Banatului, pompierul a reușit să redea dreptul la viața unei fetițe care se afla pe punctul de a se îneca.

Băiatul subofițerului a observat o fetiță care plutea la suprafața apei, iar imediat un cetățean care se afla în apă a scos-o pe marginea bazinului. Subofițerul, care are și pregătire de paramedic, s-a deplasat imediat lângă fetiță pentru a evalua starea acesteia.

Micuța nu respira și nu avea puls, fapt pentru care subofițerul a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 10 minute, a sosit și un medic, client al piscinei, care a continuat manevrele salvatoare de viață până la sosirea echipajului Ambulanței. Fetița a fost resuscitată cu succes, ulterior fiind internată la secția de terapie intensivă a Spitalului de copii ”Louis Țurcanu”.

Interesat de starea ei, colegul nostru a mers la spital a doua zi, iar bucuria și emoția și-au făcut apariția când a găsit-o jucându-se în salon.

Spune-ţi opinia civilizat!