Piaţa volantă ţărănească, gata de inaugurare, la Timişoara

- Advertisement -

Conform Hotărârii Consiliului Local nr.129/11.03.2014 s-a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea Pieţei Ţărăneşti în Municipiul Timişoara, piaţă de tip volantă. Aceasta va funcţiona începând de sâmbătă, 10 Mai 2014, pe amplasamentul din parcarea stadionului „Dan Păltinişanu”, în zona parcării din str. Diaconu Coressi, sâmbătă de sâmbătă în intervalul orar 6:00–14:00.

Accesul în piaţă va fi gratuit pentru toţi producătorii de legume, fructe şi produse apicole, în baza Certificatului de producător eliberat în comformitate cu prevederile H.G. nr.661/12.07.2001 care reglementează procedura de eliberare a certificatului de producător, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Pieţei Ţărăneşti, aprobat de Consiliul de Administraţie al S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara. Organizarea acestei pieţe şi buna funcţionare a activităţii comerciale este resposabilitatea S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara.

Pentru a facilita activitatea comercială, se vor asigura un număr de aproximativ 60 de locuri de parcare pentru cumpărători, acelaşi număr de locuri de parcare fiind asigurat şi pentru comercianţi.

În prima perioadă de funcţionare, comercianţii vor fi cei care vor asigura mobilierul specific pentru vânzare, în paralel societatea pieţelor urmând să achiziţioneze mobilier unitar, rabatabil, precum şi elemente de protecţie împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile. Piaţa va fi dotată cu facilităţi pentru managementul deşeurilor şi dotări sanitare (un container pentru deşeuri de 1,1 mc şi 4 cabine ecologice tip Euro WC).

În cadrul pieţei tărăneşti de tip piaţă volantă este interzisă comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

„Atenţionăm comercianţii că, pentru nerespectarea prevederilor privind comercializarea produselor în această piaţa volantă, se pot aplica sancţiuni contravenţionale, cu amendă în sumă de 1.000 lei şi cu interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare din pieţele administrate de S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara pe termen de un an” informează municipalitatea de pe Bega.

Primăria Municipiului Timişoara invită toţi producătorii locali şi zonali să îşi expună spre comercializare produsele, pentru ca timişorenii să poată beneficia de legume, fructe şi produse apicole proaspete, produse local.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Şoferii care parchează în zonele rezidențiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea...

Parcare noua, ”amenajata modern” in zona in care locuieste primarul Timisoarei

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a anunțat că un...

Piata volanta din zona Stadion, deschisa si in Vinerea Mare

Societatea Piețe SA anunță că piața volantă din zona...

Primarul Timisoarei: sondaj despre inchirierea locurilor de parcare din cartiere

Primarul Timișoarei, Nicolae robu, a creat un sondaj prin...

Nesimtirea se plateste, dar se inmulteste la Timisoara! Din pacate…

Direcția Poliția Locală Timișoara a anunțat că peste 2.000...

Cu ce amenzi s-au ales zeci de soferi din Timisoara care au parcat pe piste de biciclete

Străzile pietonale și pistele de biciclete sunt parcări de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img