Polițiștii locali din Timișoara ar putea primi aproape UN SALARIU ca ”normă de hrană”, în fiecare lună

- Advertisement -

Poliţia Locală din Timișoara, atât de hulită de unii, dar atât de necesară în peisajul infracțional local, este inclusă în categoria forţelor de ordine şi siguranţă publică, astfel cum sunt considerate şi structurile de poliţie şi jandarmi, contribuind, alături de aceste forţe, la exercitarea dreptului de poliţie al statului, la gestionarea problematicii din domeniul ordinii şi liniştii publice.

Conform referatului proiectului de hotărâre locală care va fi luat în discuție astăzi de consilierii locali, ”în conformitate cu prevederile Art. 351 din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană în timp de pace ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională”.

Deși primarul Timișoarei s-a declarat un opozant al acestei idei, cu atât mai mult cu cât nu există posibilitatea legală de a se plăti o sumă mai mică dar cu aceeași destinație, legea obligând administrația să achite 24 de lei pe zi lucrătoare, integral, consilierii ar putea decide totuși ca polițiștii locali să primească un plus la salariu de 720 de lei în fiecare lună.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img