Ca de obicei, gargară! Primarul Dominic Fritz nu a obținut nici o victorie de etapă la bugetul local, nici măcar în cazul clubului Heaven

- Advertisement -
Duminică, în plină caniculă, primarul Timișoarei Dominic Fritz a înviorat atmosfera pe Facebook. Din nou, cu bălării, omisiuni voite și, evident, multă manipulare! Acum, după eșecul lamentabil al finanțării noii maternități municipale, pentru care a dat vina pe nenorocita clasă politică, edilul a schimbat placa și a decis să vină în fața alegătorilor cu un nou dușman. Unul pe măsură, mic dar feroce! Practic, un organism pluricelular, intitulat ”parazit”, care suge din avutul obștesc, chipurile, pentru că ”așa a fost obișnuit”. Un delir de imagine, nimic altceva!

Și Dominic Fritz afirmă, în fabuloasa sa postare triumfalistă de pe Facebook, că a obținut ceea ce numește o victorie de etapă importantă pentru respectarea legii în Timișoara”. Mai mult exemplifică, cu nume și prenume, situația clubului Heaven care, după ce ar fi pierdut un proces cu municipalitatea – doar în primă instanță! – va rămâne fără veniturile încasate, în cuantum de 250.000 RON, după ce agentul economic a decis să-și continue relația cu clienții, deși Poliția Locală i-a suspendat activitatea.

Instanța ne-a dat dreptate când am cerut confiscarea veniturilor obținute de clubul Heaven. Pentru prima oară, banii pe care îi fac cei care parazitează domeniul public si bazele sportive ale orașului, ignorând legea, vor fi confiscați. Este o măsură de a restabili echilibrul între cei mulți care respectă regulile și funcționează legal și ceilalți care cred că se poate oricum, pentru că așa au fost învățați până acum…”, a anunțat Fritz, în asaltul de pe Facebook.

Și, aici, sunt câteva nuanțe. În primul rând, cei de la Heaven nu parazitează domeniul public. Nu de alta, dar domeniul nu e unul public ci privat al statului și, nu în ultimul rând, pentru că agentul comercial e cu chiria și impozitele pe clădiri la zi. Cum a ajuns terenul din proprietatea statului, în domeniul privat al Primăriei Timișoara, peste noapte și fără o Ordonanță de Guvern, asta e șmecheria adevărată!

Mai mult, având în vedere că vorbim despre decizia primei instanțe de judecată, în afară de Bunul Dumnezeu, nimeni nu știe cu exactitate dacă, până la finalul procesului, banii vor rămâne confiscați sau nu. Cu atât mai puțin știe Dominic Fritz! În plus, nu e cum sugerează edilul Timișoarei, învârtindu-se în jurul cozii: banii proveniți din confiscări, conform legii, se duc la bugetul consolidat al statului român, nu la veniturile locale! Așa că nu e nicio victorie, nici măcar una de etapă! Nici pentru timișoreni și nici pentru administrația de pe Bega!

Ce este de-a dreptul interesant este faptul că, în aceeași postare pe Facebook, Dominic Fritz vorbește despre o luptă acerbă, nu cu un organism pluricelular denumit ”Heaven” ci pur și simplu cu o colonie anonimă de ”paraziți”, o bătălie pe care clasa politică actuală ar fi evitat-o până acum, dar pe care el și-a asumat-o și o va duce până la capăt: Avem în lucru peste 10 cazuri punctuale, care ocupă fără niciun titlu zeci de hectare din patrimoniul orașului, pe care au construit ilegal, au deschis cluburi, terase, baze de agrement, fac milioane fără să plătească un leu bugetului local. Măsuri vor urma în fiecare caz în parte. Este o luptă pe care clasa politică locală a evitat-o până acum, dar pe care mi-o asum.

Idei de vară

Dincolo de discursul patriotic, în ce privește speța triumfalistă de la Heaven, mai sunt câteva chestiuni esențiale de punctat. În primul rând că, probabil, în afară de Dominic Fritz nimeni nu știe cine sunt cei care, până la urmă, parazitează domeniul public și fac… milioane, fără să plătească un leu la bugetul de stat?! Practic, care sunt cele ”peste 10 cazuri punctuale” și dacă acestea, într-adevăr, există! Ca-n afară de titularizarea celor de la Heaven, nu există niciun alt element palpabil!

Probabil, o mai fi un ”parazit” la Termal, dar acolo situația e extrem de încâlcită! Oricum, un lucru e cert: demararea închiderii clubului Heaven a avut loc pe vremea primarului Nicolae Robu, atunci a expirat contractul de închiriere și tot atunci s-a cerut eliberarea locației pentru realizarea unei baze sportive. Așadar, și poezia lui Fritz cu ”…că așa au fost învățați până acum”, cu referire la aplicarea legii junglei în cazul organismelor pluricelulare, nu ține! O tentativă jalnică de cavalerism!

Că, și după aceea, Primăria Timișoara a emis facturi și notificări de plată către clubul Heaven, pe care l-a catalogat ”proprietar”, în ceea ce privește impozitul pe clădiri, e o altă poveste. Una care ține, în mod cert, de o eroare umană! Totuși, ce nu are nicio legătură cu o greșeală de redactare e minuta sentinței dispusă de Judecătoria Timișoara, decizie la care a făcut referire și primarul Dominic Fritz, când a enunțat pe Facebook că municipalitatea a câștigat în instanță și va scoate din buzunarul clubului Heaven suma de 250.000 RON, venituri încasate ilegal, în perioadă în care societatea comercială nu avea aviz de funcționare.

Și, acum, în primul rând, pentru sfântul adevăr, procesul a fost intentat de către SC Elaine SRL (petent), firmă pe care funcționează localul, împotriva Direcției Poliției Locale, în calitate de intimat. Și așa cum se observă de pe portalul instanțelor de judecată cei care au câștigat sunt, de fapt, cei de la Heaven, în calitate de petenți: ”Admite în parte plângerea contravențională. Diminuează cuantumul sumei cu privire la care s-a dispus sancțiunea complementară confiscării de la suma de 724.969 RON la suma de 254.127 RON…”.

Acum, dacă primarul Dominic Fritz este pus pe confiscări de venituri, mai ales de la entități care funcționează în afară autorizațiilor emise de Poliția Locală, ca să nu existe discuții despre dubla măsură, edilul este rugat să aplice aceeași unitate de măsură și în cazul spălătoriei auto de pe strada Mareșal Constantin Prezan nr. 48 din Timișoara (fostă Lidia) care funcționează ”la liber” , în regim de ”self service” și după un program non-stop, gard în gard cu o serie de imobile rezidențiale.

Afacerea aparține palestianului Sadi Farajallah prin intermediul SC Katerin Car Wash SRL și, până când să se adune vreo 90 de amenzi și procese-verbale, biznisul a fost mutat de pe o societate pe alta: ba pe SC Nordia Voda SRL, ba pe SC AHA Lidia Autoclean SRL. Mișto e că, tot azi, după 4 dispoziții de suspendare a activității, spălătoria auto își continuă nestingherită activitatea. Dovadă că se poate! Și se poate mult mai mult, mai ales când primarul Fritz se laudă că… își asumă câte o luptă dreaptă!

Ca de obicei, gargară! Primarul Dominic Fritz nu a obținut nici o victorie de etapă la bugetul local, nici măcar în cazul clubului Heaven 1

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare