Polițiștii locali din Timișoara au DESCINS în Complexul Studențesc. Ce-au descoperit, printre studenți

- Advertisement -

Acțiunea polițiștilor locali s-a lăsat cu urmări de luat în seamă, fiind aplicate în total un număr de 119 sancțiuni contravenționale, cea mai mare parte a persoanelor care nu au respectat normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, precum și celor care nu au respectat normele Codului Rutier, parcând autoturismele pe spații verzi sau în locuri marcate cu indicatoare prin care se interzice oprirea sau staționarea.

Un număr de 13 persoane care apelau la mila publică au fost depistate în zona Complexului Studențesc, fiind îndrumate către localitățile de domiciliu, au fost depistate mai multe rampe clandestine de deșeuri și s-au constatat nereguli referitoare la indicatoare rutiere deteriorate care au fost semnalate serviciilor din cadrul Primăriei pentru luarea măsurilor legale. De asemenea, au fost depistate 13 autovehicule ce păreau abandonate pentru care s-au aplicat somaţii şi s-au început procedurile de declarare a abandonului in conformitate cu prevederile Legii 421/2002.

Pe linie de protecția mediului au fost efectuate verificări privind existența contractelor de salubrizare încheiate de agenții economici care își desfășoară activitatea în zona Complexului Studențesc cu operatorul de servicii publice de salubrizare, a gestiunii deșeurilor – precolectarea selectivă a deșeurilor menajere și reciclabile și alte aspecte de încălcare a normelor legale în vigoare pe linie de mediu și gospodărire a municipiului. Pe această linie au fost verificate un număr de 59 societăți, zece dintre acestea fiind sancționate. Spre exemplu, SC Market Insomnia SRL a abandonat deșeuri în jurul recipientelor de precolectare a deșeurilor, SC Aroma Center SRL a fost sancționată pentru nerespectarea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, la fel si SC Profi-Rom Food, Căminele 2, 6, 19 și 21 au fost sancționate pentru neasigurarea curățeniei în jurul clădirilor, s-a constatat și existența mai multor terenuri virane nesalubrizate și neîntreținute, urmându-se procedurile de identificare a proprietarilor și luarea măsurilor legale.

Pe linie de comerț, au fost verificate un număr de 35 societăți comerciale, fiind aplicate 13 sancțiuni, cele mai multe dintre acestea pentru lipsa acordului de funcționare, printre acestea numărându-se SC Larisastyl SRL, SC Manitaris Company SRL, SC Brc Muscelul SRL, California Partners SRL și altele.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare