Povestea imigranţilor pusă în scenă de Teatrul Thespis şi Migration Stories

0
652

Teatrul timişorean Thespis, împreună cu echipa bucureşteană a proiectului Migration Stories au creat o piesă de teatru ce spune povestea a cinci imigran’i.

Nu ne-am născut în locul potrivit” este numele piesei ce va fi jucată la Casa de Cultură a Studenţilor de pe Bulevardul Regele Carol, nr. 9 – Timişoara. Reprezentaţia va începe mâine – Duminică, la ora 18.00 în studioul 202 al CCS Timişoara.

Spectacolul creează contextul favorabil pentru cunoaşterea şi înţelegerea dinamicilor migraţiei şi refugiului, şi ale statutului refugiaţilor şi migranţilor în general. Acesta îşi propune să problematizeze subiecte precum lupta împotriva migraţiei în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu şi dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor.

Spectacolul este subtitrat în limba engleză, iar după încheierea spectacolului va avea loc o discuţie despre situaţia şi istoriile refugiaţilor şi migranţilor.

Spectacolul face parte din proiectul Migration Stories, care include sapte reprezentaţii ale spectacolului în Bucureşti şi un turneu în Timişoara şi Şomcuta Mare – oraşe în care se află Centre de Cazare pentru Solicitanţi de Azil.

Intrarea este gratuită, dar este necesară o rezervare ce poate fi făcută la numărul de telefon: 0722 190 468 – Adrian Korek.

Sursa foto: alternativ

Spune-ţi opinia civilizat!