Protest la Opera din Timișoara. Artiștii sustin ora de muzică

Date:

Artiștii timișoreni protestează față de propunerea de scoatere a orei de muzică din programa școlară. Pentru a-și manifesta nemulțumirea față de acest demers, cântăreții de la Opera Națională din Timișoara au jucat spectacolul Silvia purtând banderole albe la braț, duminică.

„Colectivul Operei Naționale Române Timișoara protestează împotriva eliminării orelor de muzică din programa școlară!”, acesta este mesajul care a fost afișat pe ecranul de pe scena Operei, înaintea spectacolului de duminică. De asemenea, artiștii au îndemnat spectatorii să semneze petițiile pentru menținerea orelor de muzică și latină în școli.

Aceasta nu este prima reacție a artiștilor timișoreni la propunerea eliminării orelor de muzică din programa școlară. Tonul l-au dat muzicienii de la Filarmonica Banatului, care au concertat purtând banderole albe la braț, vineri seara.

Ministerul Educației a propus eliminarea orei de Educație Muzicală săptămânală din programa elevilor de clasele a opta. Aceeași măsură ar urma să fie luată și pentru ora de Educație Plastică, care ar urma să dispară din programa elevilor de clasa a noua. De asemenea, reprezentanții ministerului de resort au propus și eliminarea Limbii Latine din programa școlară a elevilor de gimnaziu.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare