Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberPamfletRadu F. Constantinescu, afrodisiacul româncelor şi vocea bărbaţilor fără "pachet"

Radu F. Constantinescu, afrodisiacul româncelor şi vocea bărbaţilor fără „pachet”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lumea internetului a explodat în adoraţie faţă de scrierile marca Radu F. Constantinescu. Chiar dacă nu l-ai citit, nu şti ce şi cum scrie, sigur ţi-a apărut pe pagina de facebook cel puţin trei femei i-au like-uit scrierile. Blog-ul său a explodat în lumea on-line având peste 68.000 de persoane care îi urmăresc cu sufletul la gură fiecare postare siropoasă ce mai că-ţi smulge o lacrimă şi, chiar a primit locul întâi pentru cel mai bun astfel de site din România.

Se observă, fără doar şi poate, că publicul său ţinta este de sex feminin, cel puţin în mare parte, căci oricum orice mascul ce citeşte despre iubire şi sentimente profunde este din start deposedat de „pachet”. Materialele ce impresionează femeile neînţelese, suferinde şi în căutarea răspunsurilor ascunse de tainele inimii sunt consumate cu o poftă grozavă. De la dulcegării la reducere, conţinuturi deep, în urma cărora cucoanele oftează un „Exact aşa e” şi ridică volumul pe Acasă şi până la discursuri inspiraţionale ce deschid drumuri şi impresionează adânc, toate se coagulează într-un blog-cârlig ce agaţă cititorii de ocazie. Redactate într-o formă ce aduce o briză de Tudor Chirilă, materialele „constantinesciene” zdrăngănesc corzile emoţionale ale minţilor modeste. Presupoziţia că autorul se foloseşte cu dibăcie de preferinţele publicului oferă o perspectivă mult mai convenabilă asupra fenomenului, decât cea conform căreia „el scrie din suflet”. Şpilul e următorul, blog-ul face apel şi la cei care suferă şi îşi storc creierul întrebându-se „Eu de ce n-am pe nimeni?” şi la cei care iubesc cu patimă şi dau pe afară de cât de fericiţi sunt. Acest Doctor Love modern a câştigat teren prin sensibilitatea şi noutatea cu care clişeele primordiale sunt abordate, dar care îşi ating ţinta fără ezitare. Tema iubirii, întocmai prin complexitatea şi nelimitarea sa, este de-a pururi vie şi consumată, de la Eminescu şi până la Constantinescu. Partea bună în acest proces de „umidizare” a femeilor este că, măcar, se lecturează ceva înafară de notificările paginilor de socializare.

Cinci din şase femei îl citesc pe Radu F. Constantinescu, mama, sora, prietena, prietena prietenei tale, tanti de la coafor sau hipster-ul de la Starbucks.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare (sau nu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primul sezon de Epic Society se încheie vineri. Vezi unde se mută petrecăreţii!

Povestea a ajuns la ultimul capitol şi se sfârşeşte cu un happy end, desigur,...

Sam Divine, una dintre cele mai consacrate DJ-iţe la nivel mondial, poposeşte la Timişoara

Evenimentul ce o regăseşte la pupitru pe Sam Divine se va desfăşura vineri, 21...

Bloggerii, „viruşii” jurnalismului?

Cuvântul blog este prescurtarea de la “weblog” şi se referă la un jurnal online...