Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiRETETA ZILEI - 13 FEBRUARIE

RETETA ZILEI – 13 FEBRUARIE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

TORT CU GEM DE PIERSICI

INGREDIENTE:

BLAT:

6 ouă

8 linguri zahăr

Jumătate pachet praf de copt

8 linguri de făină

4 linguri ulei

4 linguri lapte

1 praf de sare

CREMA:

1 plic crema de vanilie DR.Otker preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

1 borcan gem de piersici

250 ml frişcă Hulala

SIROP:

300 ml apă

4 linguri de zahăr

1 esenţa vanilie

(sau sirop din compotul de piersici, dacă aveţi)

MOD DE PREPAPRARE: Se bat albuşurile cu praful de sare la care se adăugă treptat zahărul şi apoi gălbenuşurile unul câte unul ,apoi se reduce viteza la mixer şi se adăugă încet laptele şi uleiul. Faină amestecată cu praful de copt se încorporează uşor cu un tel. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade, iar blatul se toarnă într-o formă rotundă şi tapetata cu făină şi se introduce când cuptorul a ajuns la temperatura dorită. Se lasa aproximativ 30 minute sau faceţi testul cu scobitoarea.Se scoate şi se lăsă de răcit în formă pentru 10 min. apoi se scoate din formă pe un grătar. Când este complet rece se taie pe orizontală în trei părţi.

Se prepară siropul pe aragaz şi se fierbe timp de 5 minute. Crema se prepară conform instrucţiunilor.Se bate frişca bine şi se pune la frigider. Se asamblează după cum urmează: prima foaie de blat se însiropează bine se pune jumătate din canitatea de gem de piersici având grijă să o distribuiţi uniform pe blat, apoi se adăugă jumătate din cantitatea de cremă se pune al doilea blat şi procedura este aceiaşi, ultima foaie de blat se însiropează şi apoi se ornează cu frişcă si puţin gem de piersici. Se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Rapid şi simplu.Vă doresc

Poftă Bună!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare