Scorpionii galbeni au preluat ştafeta în Afganistan la FOB Bullard

0
1847

539682_214688265337098_2113899000_nMilitarii timişoreni au preluat ştafeta Batalionului 2 Manevră de la colegii lor din Curtea de Argeş. La sfârşitul săptămânii trecute în baza militară Bullard, din Afganistan, a avut loc ceremonia militară prilejuită de efectuarea transferului de autoritate a Batalionului 2 Manevră între Task Force 33 Posada din Curtea de Argeş şi Task Force 32 Scorpionii Galbeni din Timişoara.

Rezultatele obţinute de vânătorii de munte comandaţi de locotenent – colonelul Florin-Corneliu Şoltuz au fost apreciate de partenerii americani şi de reprezentanţii forţelor de securitate afgane şi guvernamentale care le-au mulţumit pentru modul cum şi-au executat misiunea. Timp de şase luni, militarii argeşeni au planificat, executat şi coordonat misiunile Batalionului 2 Manevră, în scopul preluării responsabilităţilor de către reprezentanţii forţelor de securitate şi guvernului afgan. După pregătirea executată în ţară, specifică teatrului de operaţii în care vor acţiona, Scorpionii Galbeni sub comanda locotenent – colonelului Cristian-Daniel Dan au preluat ştafeta de la Vânătorii de Munte din Curtea de Argeş, în districtele Shah Joy şi Qalat din provincia Zabul.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.