Optimism moderat în tabăra celor de la Poli Timişoara

0
1536

poza„Biciclistul” golgheter al celor de la ACS Poli Timişoara – Nicu Boldea şi tânărul Andrei Artean s-au destăinuit luni, după revenirea echipei din cantonamentul din Antalya. Dacă Boldea o vede şi pe rivala UTA favorită la promovare, Artean pare că s-a „învăţat” cu condiţiile din Turcia.

„A fost un cantonament lung, de 18 zile, pentru orice fotbalist este o perioadă grea, având în vedere intensitatea antrenamentelor. Per total a fost un stagiu reuşit, am întâlnit echipe de primă ligă din Azerbaidjan, Kazahstan sau România. Au fost teste reuşite pentru noi, am avut adversari puternici, cu fotbalişti care au evoluat şi în grupele Europa League în această toamnă. Tobol din Kazahstan ne-a pus cele mai mari probleme. A fost o echipă cu un joc foarte combinativ, cred că ar fi pe primele locuri în Liga I! Au în componenţă fotbalişti care cunosc bine jocul, au o viteză de joc foarte ridicată” a declarat Boldea, care a dezvăluit că e pentru prima dată când merge într-un cantonament „adevărat”. „Am fost doar în Serbia într-un cantonament extern. E pentru prima dată când am fost în Turcia. A fost diferit din toate punctele de vedere: climă, program, vitaminizare. A fost o experienţă nouă, iar acest stagiu ne va ajuta să ne atingem obiectivul, adică promovarea în Liga I. Echipa arată mai bine acum decât în turul campionatului. Ne aşteaptă încă o lună de pregătire. Au venit şi doi fotbalişti valoroşi, Ovidiu Petre şi Dina, au experienţă de Liga I şi asta ne va ajuta” a mai adăugat „Biciclistul”.

Despre returul Ligii a II-a şi despre primul meci oficial din 2013, partida de la Arad, cu UTA, golgheterul alb-negrilor a spus: „Va fi o luptă crâncenă pentru promovare, nimeni din frunte nu se va da la o parte. Fiecare echipă va dori să promoveze. Fiecare meci va fi greu, cât despre meciul cu UTA, în fotbal nu poate fi ghicit rezultatul de la început. Totuşi, arădenii au jucători de valoare. Eu cred că şi ei au şanse de promovare. Va fi un meci de mare ambiţie, se ştie rivalitatea dintre Timişoara şi Arad şi trebuie să dăm aceeaşi atenţie ca şi celorlalte echipe”.

„A fost un cantonament cum fac echipele mari ale României, consider că va fi benefic pentru retur” au fost primele cuvinte adresate presei de tânărul Artean, după revenirea din Turcia. „Sperăm să punem în valoare tot ce am realizat în acest stagiu. A fost neplăcut ca după 16-20 de grade să ne întoarcem la temperaturi sub zero grade şi la zăpadă. Încercăm să ne readaptăm la aceste condiţii. Aşa cum a spus şi dl. Velcea, de acum, toţi îşi vor lua măsuri când vor juca cu Poli. Sperăm însă să rămânem neînvinşi şi să promovăm în Liga I” a declarat hunedoareanul Artean.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.