Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

EXCLUSIV: S-au împlinit doi ani de la acţiunea elicopterele – „MITĂ LA VAMA MORAVIŢA”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

descinderi-moravita1Cine nu-şi mai aminteşte de una dintre cele mai de amploare operaţiuni care au avut loc vreodată în România, în materie de arestări? Aceasta s-a întâmplat cu doi ani în urmă, atunci când elicopterele MAI au coborât de nicăieri şi au „săltat” tot ce ţine de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Punctele de Trecere a Frontierei din Timiş, Caraş şi alte judeţe. Procesul „săltaţilor” nu s-a încheiat nici acum, dar www.voceatimisului.ro a intrat în posesia unor informaţii extrem de preţioase despre acest proces cît se poate de întortocheat şi extrem de prost făcut.

Dosarul, care poartă numărul 269/P/2010, asta ca să nu credeţi că scriem fără cunoştinţă de cauză, este în continuare în lucru şi a ajuns la câteva mii de pagini.

În data de 11 octombrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a emis autorizaţia nr. 131 pentru 28 de zile de la data de 12.10.2010 până la 08.11.2010 pentru ca investigatorul sub acoperire Vodă Mihai Cristian să poată înregistra în mediul ambiental convorbirile purtate de el cu făptuitorii de la Moraviţa.

Este interesant de observat faptul că autorizarea a fost dată în baza articolului 91, alin.1-4 din Codul de Procedură Penală, iar la acest articol, în realitate, avem doar două alineate şi se referă la „Cuprinsul şi forma procesului verbal”.

Ne întrebăm aşadar, cât de legală a fost această autorizaţie? Cât de legal a înregistrat Vodă Mihai Cristian în mediul ambiental?

Înregistrările acestuia au fost certificate în procese-verbale de redare în formă scrisă, care, potrivit articolului 91.1 trebuiau să cuprindă, între aletele, şi numărul autorizaţiei emisă în cauză, ori din ce am prezentat mai sus acea autorizaţie a fost emisă în baza altui articol decât cel care era necesar.

Vom reveni cu noi detalii din acest dosar care a făcut atâtea „valuri”.

sursa foto: debanat.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore