Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialISU Banat mai face un bilanț al inundațiilor! Sute de oameni mobilizați...

ISU Banat mai face un bilanț al inundațiilor! Sute de oameni mobilizați pentru A AJUTA sinistrații

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Avertizarea hidrologică ”cod roșu” pe râurile din bazinele Moravița și Bârzava se menține în vigoare, iar precipitațiile au revenit în forță odată cu căderea serii. Joi seara, la ora 22:00, în județul Timiș, orașul Gătăia și localitatea Șemlacul Mic erau în continuare inundate, iar cetățenii au fost evacuați în Căminul Cultural din localitate și la rude.

Probleme provocate de inundații se înregistrează și în Rovinița Mare, unde există risc de acumulare a apei, venite pe DJ 588A, ce leagă Deta de Moravița. În Rovinița Mare nivelul apei era de 30 cm și a inundat 9 gospodării cetățenești și anexele aferente. La fața locului, 20 militari din cadrul MApN, 11 pompierii militari, 7 jandarmi și 9 polițiști de frontieră intervin cu motopompe și saci de nisip pentru îndepărtarea
apelor.

O situație asemănătoare se înregistra și în localitatea Gherman, unde 15 angajați ai ISU Timiș acționează pentru evacuarea apelor ce riscă să pătrundă în gospodăriile cetățenești.

De asemenea, în municipiul Timișoara, au fost semnalate două cazuri de inundații la subsoluri de imobile, pe strada Palmierilor, respectiv strada Moților. Cele două intervenții au fost preluate de Aquatim Timișoara.

În momentul de față, în județul Timiș acţionează 89 de pompieri profesionişti cu 32 de utilaje de intervenţie (autospeciale, bărci de salvare, motopompe şi electropompe), 45 de jandarmi, 23 de polițiști de frontieră, 4 echipaje de poliție rutieră și polițiștii din zonele afectate, sprijiniți de către comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților afectate.

Până acum inundațiile din județul Timiș nu au produs victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare