Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivAvem DOVADA! Angajații ADP iau ȘPAGĂ în parcările cu suprataxă, în loc...

Avem DOVADA! Angajații ADP iau ȘPAGĂ în parcările cu suprataxă, în loc să dea AMENZI, la Timișoara! VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Numărul locurilor de parcare din capitala Banatului au crescut în 2014 cu, nici mai mult, nici mai puțin de 28 de locuri de parcare, amenajate din veniturile TimPark. Sistemul de taxare a parcării din Timișoara are de pierdut pe de-o parte din cauza șoferilor care nu se obosesc să-și achite perioada staționării în zonele cu taxă, iar de cealaltă parte din cauza angajaților ADP – societatea care se ocupă de sistemul TimPark.

Cum funcționează șpaga?

O parte dintre șoferii care au treabă prin oraș și sunt nevoiți să parcheze în zone în care se plătește parcarea printr-un simplu SMS parchează și, după ce-și văd de lucru, deși constată că au în parbriz amenda, nu o plătesc. Cea de-a doua categorie de șoferi este cea a ”șmecherilor”. Aceștia își parchează mașinile într-una dintre cele trei parcări pentru care Primăria Timișoara cere suprataxă și, în loc să plătească conform numărului de ore, preferă să-i pândească pe angajații TimPark dotați cu sistemele de urmărire a plăților, le ”dau ceva” și mai apoi își văd nestingheriți de drum.

Așa cum se poate vedea și în înregistrarea video de mai jos, o astfel de ”scăpare” a avut loc ieri, în parcarea din fața Hotelului Central, acolo unde angajații au fost filmați, în timp ce primeau bani (10 lei mai exact), cu camera video instalată chiar pe bordul mașinii ”Vocea Timișului”. Culmea, când li se atrage atenția despre ceea ce-au făcut, cei doi angajați ADP devin impertinenți. În imagini se poate vedea cum șoferița unui autoturism Audi A6 a dat 10 lei celor doi pentru a scăpa de plata perioadei de staționare.

Ce spune conducerea?

Văzând imaginile înregistrate, șeful serviciului TimPark, Ionel Ursu, a anunțat măsuri dure împotriva ”șpagasinilor”. Aceștia vor fi sancționați, pentru început, prin tăierea salariului, iar dacă vor continua să primească bani riscă să fie dați afară de pe posturi. ”Vor fi băgați în comisia de anchetă și le vor fi stabilite sancțiunile. Cei doi sunt suspuși deja unei anchete disciplinare și vor fi sancționați cu reținere din salariu. Dacă se mai repetă vor fi sancționați cu sancțiune maximă, care este desfacerea contractului de muncă”, a declarat, pentru Vocea Timișului, Ionel Ursu.

Șeful TimPark spune că știe că sunt mai mulți angajați care prejudiciază sistemul de parcare prin astfel de metode și speră să reușească să stopeze aceste obiceiuri, însă se confruntă cu frica oamenilor care văd, dar preferă să tacă, deoarece nu au curaj să reclame. ”Vă mulțumesc pentru sesizare! Problema e că sunt mulți care fac plângeri, prin telefon, sau prin alte mijloace, însă când le solicităm amănunte renunță”, recunoaște Ursu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare