Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiRETETA ZILEI - 20 FEBRUARIE

RETETA ZILEI – 20 FEBRUARIE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

PLĂCINTĂ ŢĂRĂNEASCA CU VARZĂ

INGREDIENTE:

250 -300 ml apă

1 linguriţă sare

Câţiva stropi de oţet

Faină cât cuprinde (aproximativ 400-500 g)

Pentru uns 3 linguri untură

Pentru umplutură:
1 lingura ulei

1 varza mai mare murată

Piper

1 ceapă

1 ou

1 lingura pesmet

Pentru uns 1 gălbenuş

MOD DE PREPARARE:

Din ingredientele de mai sus se prepară un aluat elastic care se frământă bine şi apoi se lasa deoparte pentru 20-30 minute. Varza se căleşte bine cu ceapa si o lingura de ulei până se înmoaie şi se lăsă puţin la răcit apoi se adăugă oul şi lingura de pesmet şi se omogenizează. Aluatul se împarte în 9-10 părţi ca nişte bile care se intindsub forma unor clătite cu diametrul de 15-20 cm, se unge fiecare foaie în parte cu untura şi se aşează una peste alta sub forma uni turn, ultima foaie nu se mai unge, şi se lasa să se odihnească 10-20 minute. Apoi se întinde pe masa de lucru cu un sucitor începând din mijlocul foilor pentru a evita alunecarea.Se întinde o foaie de 50 cm, căreia îi tăiem marginile, iar în mijloc se pune varza aşezând-o uniform.Se împachetează plăcinta şi se aşează în tavă întorcând-o cu partea împachetată în jos. Bucăţile pe care le-am tăiat se aşează ca un grilaj pe suprafaţa plăcintei şi apoi o ungem cu gălbenuş.Se pune la cuptor la 190 grade şi se lasă până se rumeneşte (aprox.30 min).Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.Se poate servi aşa simplă sau cu smântână.

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare