Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu despre finantarea pentru metrou: Timisoara este cumva sub o pedeapsa divina?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
0.4 ° C
1.2 °
0.1 °
75 %
7.2kmh
0 %
joi
8 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °
Alocarea de bani, din bugetul pe 2018, pentru un studiu de prefezabilitate pentru construcția unei linii de metrou care să lege Aeroportul Timișoara de ieșirea din oraș prin Șagului a stârnit din nou vâlvă la nivel local.

Robu spune însă că este de datoria lui ca om de administrație responsabil să pregătească terenul pentru o astfel de investiție, pentru care deocamdată nu există o sursă de finanțare.

Întrebat de unde va face Timișoara rost de bani pentru un astfel de proiect, Robu a declarat că „de unde au făcut toate orașele care au metrou. Ba dintr-un loc, ba din altul. Cum au făcut altele. Ce, Timișoara este cumva sub o pedeapsă divină să nu aibă șansa să acceadă la o sursă de finanțare? Va apărea o oportunitate de finanțare la un moment dat, nu știu când este acel moment. Dar ca să poți discuta cu un finanțator potențial, eu vreau să înțelegeți asta, că nu aveți experiență în domeniu, și nu vă spun cu sens critic, aveți altă profesie, nu te finanțează nimeni dacă te duci și stai de vorbă, oricât de frumos ai vorbi despre un obiectiv. Aș vrea să fac un metrou în Timișoara. Nu îmi dați niște bani? Niciodată nu o să fii luat în seamă, o să fii considerat neserios. Poți obține bani, și asta este o condiție esențială, nu înseamnă că se și întâmplă, dacă ai minim un studiu de fezabilitate făcut de specialiști. (…) Poate să apară o altă sursă de finanțare. La un moment dat, am avut o vizită a unei firme a statului chinez, care nefocalizată doar pe profit, ba chiar nu are ca țintă realizarea de profit, dacă îl face e foarte bine, ci promovarea forței Chinei în lume și acea firmă era interesată să ducă liniile de tren în subteran. Acum vreo doi ani. Pentru că evident că la ambasade se urmărește ce apare în presă și s-a consemnat că la Timișoara se vrea așa ceva și în raportul întocmit de către reprezentanța economică s-a menționat că ar fi o oportunitate. Așa presupun că s-a întâmplat și ar fi fost acea discuție. Evident că eu le-am explicat cum stau lucrurle și i-am îndrumat spre Ministerul Transporturilor”.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare