saola-cameratrap1-2013
sursa foto: WWF

Unul dintre aceste animale este şi Saola, cel mai rar mamifer, o rudă apropiată a antilopelor şi caprelor. Animalul a fost prima dată descoperit în anul 1992, în zonele muntoase din Laos.

Un an mai târziu, o echipă de cercetători au reuşit prinderea a două astfel de exemplare, însă, ţinute în captivitate, acestea au murit. Ecologia și comportamentul acestor animale, ce au coarne de până la 50 de centimetri, sunt prea puțin cunoscute.
După 20 de ani, Saola a fost fotografiat, de această dată mult mai clar, în timp ce îşi derulă „activităţile zilnice” în desişurile unei păduri din Vietnam. „Aceasta este o descoperire care ne taie respiraţia şi care reînnoieşte speranţele privitoare la recuperarea speciei”, a declarat Van Ngoc Thinh, directorul WWF Vietnam. În zona în care „Unicornul asiatic” a fost surprins de camerele foto, s-a cerut înlăturarea capcanelor şi a braconajului.
Aceste mamifere continuă să fie foarte greu de găsit, specialiştii neavând momentan suficiente informaţii despre ele însă, estimările lor indică faptul că ar putea fi sute de astfel de exemplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.