Sistemul sanitar intră în grevă generală la sfârşitul lui noiembrie

0
640

Protestul din Capitală de pe 2 noiembrie a strâns peste 4.000 de angajat ai domeniului sanitar.Nici lozincile, nici indignările strigate tare nu au avut ca rezultat îndeplinirea solicitărilor, astfel angajaţii au anunţat că vor intra în grevă generală.

Ei cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi precum şi organizarea unităţilor medicale cu pături în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi. De asemenea, aceştia vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii, ce a dat dovadă de ignoranţă în ceea ce priveşte cerinţele expuse. Mai mult, protestele sunt susţinute şi de către organizaţiile profesionale ale medicilor iar angajaţii sistemului sanitar privesc raţional întreaga problemă, fiind deschişi la orice fel de negociere.

Conform surselor, liniştea celor de la conducere este motivul pentru care încetarea organizată a activităţii medicale va avea loc, „Având în vedere că guvernanţii au răspuns la demersurile noastre prin tăcere, că guvernanţii nu îşi asumă, public, responsabilitatea pentru subfinanţarea sistemului sanitar, că guvernanţii consideră că s-au achitat cu brio de rezolvarea revendicărilor profesioniştilor din sistemul sanitar, că prin politicile lor financiare, aceiaşi guvernanţi creează premisele unei subminări a sănătăţii publice, la care noi, medicii, nu dorim să fim complici, nu ne rămâne decât o soluţie: greva”, a spus dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

sursa foto:bzb.ro

Spune-ţi opinia civilizat!