Ministerul Sănătăţii pregăteşte „curăţenia de primăvară”. Vezi ce va păţi „Judeţeanul” din Timişoara

Date:

Ca urmare a mai multor informaţii şi imagini prezentate în ultimele zile de presa din ţara noastră, privind condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii a anunţat faptul că în perioada 1 martie – 31 mai 2014, inspecţia sanitară de stat va demara o amplă acţiune de control în toate spitalele publice din ţară, urmând ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie.

Controalele au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare, susţine Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat.

Ministrul consideră că, indiferent de situaţia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienţi, cadre medicale, cât şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât faţă de profesioniştii din sistem cât şi faţă de pacienţi.

Managerul „Judeţeanului” din Timişoara riscă sancţiuni drastice, dacă controlul venit de la minister descoperă ceea ce „insinuează” toată lumea de la pacienţi la medici – şi anume faptul că în interiorul unităţii sanitare care deserveşte întregul judeţ ar fi un mediu în care viruşii sunt la ei acasă, un adevărat focar de infecţie.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare