Protestul a fost organizat la nivel naţional iar statisticile indicau faptul că în Timişoara, după capitala, îşi vor face apariţia cei mai mulţi protestatari. Potrivit tinerilor, legea prevede în acest moment că educaţia să fie finanţată cu 6% din PIB, însă această prevedere nu a fost respectată niciodată. Procentul alocat în ultimii ani educaţiei a fost de aproximativ 3%.
Peste 200 de studenţi s-au întâlnit în Complexul Studenţesc de unde au pornit în marş pe traseul definit.După primele opriri, respectiv în faţa Cantinei Politehnicii şi a Universităţii de Vest, numărul acestora a crescut undeva la 1.200 de tineri. Ajunşi în Piaţa Operei aceştia au scandat lozinci în diversitate, şi-au strigat nemulţumirile din toţi plămânii, în speranţa că se vor auzi până în Guvern.
În ciuda faptului că tinerii au avut autorizaţia de a rămâne în stradă până la orele 16:00, protestul s-a încheiat mai devreme.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.