Scandal cu demisii în PSD Timișoara, după ce Stoia s-a aliat cu Robu la votul pentru buget

0
1040

Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei, a fost cauza unui nou scandal în PSD Timiș, după ce, contrar colegilor de partid, a acordat un vot favorabil pentru bugetul timișoarei, la cererea primarului Nicolae Robu. Gestul său a provocat nemulțumiri și chiar demisii în PSD Timișoara.

„Având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de președinte al Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat”, a transmis Sebastian Răducanu.

El își păstrează totuși funcția în PSD Timiș:

„Am luat această decizie pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care înţelegem să facem politică. Rămân în continuare vicepreședinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiș, urmând să mă implic în proiectele politice importante ale partidului”, a completat Răducanu.

Demisia lui Răducanu este susținută și de către Alfred Simonis, care nu mai vrea să fie liderul de grup al consilierilor PSD.

„Luând act de demisia liderului Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat, domnul Sebastian Răducanu, am decis să îmi asum respnsabilitatea situaţiei create de domnul Traian Stoia în plenul CLT din această săptămână și să renunţ la funcţia de lider de grup al consilierilor PSD din cadrul CL Timișoara”, a declarat Alfred Simonis.

Rămâne de văzut dacă Traian Stoia va fi sancționat pe linie de partid pentru gestul său.

UPDATE. Florin Bîrsășteanu, președinte interimar al PSD Timișoara 

Locul lui Sebastian Răducanu a fost luat deocamdată de către Florin Bîrsășteanu, care va asigura interimatul.

„În urma deciziei președintelui PSD Timișoara, domnul Sebastian Răducanu, de a demisiona din funcţie, Biroul Permanent Judeţean al Partidului Social Democrat Timiș a decis ca interimatul la conducerea Organizaţiei Municipale să fie preluat de către domnul Florin Bîrsășteanu”, a transmis PSD Timișoara.

Spune-ţi opinia civilizat!