Traian Stoia, blamat de colegii din partid, lăudat de Nicolae Robu

0
987

Viceprimarul Timișoarei a ajuns cea mai controversată figură politică a scenei timișorene, în urma votului pentru proiectul de hotărâre al bugetului orașului pentru 2016. După ce s-a dezis de colegii din PSD și a dat un vot favorabil, Stoia a ajuns să fie blamat de aceștia, dar lăudat de primarul Nicolae Robu.

Dacă în urmă cu doi ani era „incapabil intelectual” în ochii primarului Nicolae Robu, iată că acum Traian Stoia este un om de lăudat în viziunea liberalului, pentru că a dat un vot favorabil proiectului de buget pentru 2016.

„Așa cum l-am criticat pe domnul Traian Stoia după o perioadă în care am considerat că dânsul n-a fost corect în exercitarea funcției de viceprimar și din păcate a fost supus atunci la diverse influențe negative la care a cedat, eu am tăria să spun și nu e pentru prima dată când o fac, că de multă vreme încoace domnul viceprimar Stoia se comportă foarte responsabil în funcția de viceprimar și-și onorează poziția pe care o ocupă. Iată, este un PSD-ist pe care-l vorbesc de bine pentru că am motive să o fac. Domnul Stoia nu a mai făcut lucruri care să mă deranjeze, lucrurile care să-i arate lipsa de loialitate față de echipa din care face parte. V-am mai spus că i-am dat sarcini punctuale și s-a ocupat de ele. Acum nu pot decât să-l laud încă o dată pentru faptul că a avut tăria să voteze împotriva sarcinilor primite de la partid și a votat pentru Timișoara. A votat bugetul”, a declarat Nicolae Robu.

Ca semn al aprecierii pe care i-o poartă mai nou, primarul Nicolae Robu i-a oferit lui Traian Stoia și câteva ajutoare, pentru a compensa secretarele pe care i le-a luat acum doi ani. Se pare însă că Stoia ar fi refuzat propunerea.

„Pe cele două secretare pe care i le-am luat nu i le-am dat înapoi pentru că ele fac alte munci decât cele de secretariat, în primărie. Sunt foarte necesare, nu numai utile la Direcția Tehnică, de unde erau detașate. I-am spus domnului viceprimar că putem să facem o angajare dacă dorește o secretară, pentru că merită să aibă o secretară. I-am spus că inclusiv putem din interior, dacă identificăm o persoană, dar cele două chiar sunt integrate în paratul primăriei. Dânsul a decis că se descurcă, dar că apreciază propunerea pe care am făcut-o și, dacă e cazul, o sa-mi ceară s-o materializăm”, a mai precizat Nicolae Robu.

Gestul lui Stoia din consiliul local i-a atras aprecierea primarului, dar mai important, dezaprobarea colegilor de partid, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Sebastian Răducanu, președintele PSD Timișoara și-a dat demisia din funcție, iar Alfred Simonis, liderul consilierilor locali PSD, a anunțat că nu mai vrea să ocupe această poziție.

Spune-ţi opinia civilizat!