Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Se deblochează fondurile europene în această toamnă?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a declarat că toate cererile de rambursare făcute de beneficiari în cazul POSDRU, vor fi plătite până la sfârşitul anului. „Până în prezent au fost în jur de 1.400 de cereri. Până la sfârşitul anului ne propunem să plătim toate cererile de rambursare verificate”, a spus Câmpeanu.

Ministerul Muncii, în calitate de autoritate de management a POSDRU, va asigura finanţarea beneficiarilor până când autorităţile europene vor debloca fondurile pentru România

Oficialul a explicat că România riscă suspendarea fondurilor europene pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) din cauza neregulilor găsite în proiectele depuse în perioada 2007 – august2012.

Comisia Europeană a propus o corecţie financiară definitivă de 25% pentru POSDRU. „La o primă evaluare, corecţiile sunt de 75 milioane de euro, dar mai există un număr de cereri de rambursare care nu au fost procesate şi numai după procesarea acestora vom şti exact care este suma finală pentru ca este vorba de aplicarea unui procent de 25%”, a spus Orban.

Nu este prima dată când Comisia Europeana întrerupe plăţile pentru programul POSDRU. CE a întrerupt, în luna februarie, plăţile pe POSDRU după ce Autoritatea română de audit a identificat, în Raportul anual de control 2011, unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al programului, deficienţe care nu au fost corectate.

În cadru programului POSDRU, au fost depuse în perioada 2007 – august 2012 un număr de 10.223 proiecte dintre care, doar 2.500 au primit finanţare Plăţile de la UE către beneficiari au totalizat 5,04 miliarde de lei.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare