Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialSupravegherea VIDEO la examenele auto, introdusă şi în Timiş

Supravegherea VIDEO la examenele auto, introdusă şi în Timiş

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

De vineri, 14 iulie, şi în Timiş procedurile de examinare pentru obţinerea permisului auto se vor desfăşura sub supraveghere video. Pe de o parte examinatorii vor putea demostra că au fost imparţiali atunci când au picat un cursant sau când l-au promovat, pe de altă parte şi cei nemulţumiţi vor avea mai multe şanse să câştige o eventuală contestaţie, având la dispoziţie drept probe înregistrările video.

„Începând cu data de 14 iulie, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județul Timiș modul de desfășurare a probei practice se va înregistra atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care vor fi instalate pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe.
Nu se va înregistra proba practică la categoriile AM, A1, A2 și A (diferite tipuri de motociclete). Camera audio-video a sistemului tehnic de monitorizare va fi instalată, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN. Aceasta va fi orientată paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă după examinator, ziua și ora examinării. Înregistrările audio și video nu reprezintă informații de interes public, iar în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente”,
a anunţat Prefecura Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...