Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Teatrul Maghiar timisorean il ”duce” pe Henric al IV-lea la Festivalul National de Teatru

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Producția Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” – ”Henric al IV-lea” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză – va fi prezentată în 22 octombrie 2019 la Teatrul Odeon din București în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Timișorenii pot pătrunde în universul lui Pirandello marți, 8 octombrie, de la 19:00, atunci când în Sala Mare a Teatrului Maghiar are loc spectacolul ”Henric al IV-lea”, fiind asigurată traducerea în limba română.

Textul scris de Luigi Pirandello în 1921 se numără printre cele mai solicitante texte clasice atât pentru regizori, cât și pentru actorii confruntați cu rolul complex al tânărului care se preface a fi nebun, pierzând în final măsura nebuniei sale închipuite. Personajul principal este interpretat de Balázs Attila, iar acțiunea urmărește limita fragilă între ficțiune și realitate. Ineditul spectacolului constă în scenografia impresionantă realizată de Adriana Grand, dar și de muzica interpretată live de o orchestră formată din 15 membri, conduși de compozitorul Cári Tibor. ”Henric al IV-lea este o superbă interogație artistică. Un spectacol de artă, așa cum puțini regizori se mai încumetă să pună acum în scenă, exemplu concret de «teatru viu», așa cum îl numește Peter Brook, într-o lume teatrală în care se practică tot mai mult teatrul facil sau teatrul muribund…”, scria criticul Monica Andronescu despre acest spectacol pentru Revista Yorick.

Prima reprezentație a spectacolului care va fi pus în scenă și la Festivalul Național de Teatru de la bucurești, a avut loc în martie 2019.

”Henric al IV-lea” i-a readus la Timișoara pe directorul de scenă Victor Ioan Frunză și scenografa Adriana Grand, care au realizat multiple spectacole de succes la Teatrul Maghiar: ”Lorenzaccio” (1998), ”Lecția” (2001), ”Istoria comunismului, povestită pentru bolnavii mintali” (2003), ”Hamlet” (2003, 2004) și mai ales ”Rosencrantz și Guilderstern sunt morți”, care a fost distins cu Premiul UNITER pentru ”Cel mai bun spectacol din anul 2009”.

Biletele pentru reprezentația din 8 octombrie se găsesc la casieria teatrului și costă 24 lei (12 lei cu reducere) de luni până vineri între 10:00-13:00 și 16:00-19:00 sau online prin www.biletmaster.ro. Traducerea în limba română a spectacolului se face la cască, iar durata acestuia este de două ore. Rezervările biletelor se pot face la ticket@tm-t.ro sau telefonic, la numărul 0751.111.803.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare