ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

”Henric al IV-lea”, spectacol cu o intraga orchestra, pe scena Teatrului Maghiar din Timisoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara pune în scenă celebrul text de Luigi Pirandello – ”Henric al IV-lea”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, scenografia Adrianei Grand și muzica lui Cári Tibor. Spectacolul reprezintă întâlnirea celor doi renumiți creatori cu trupa timișoreană după o pauză de zece ani, dar și o scenă ”aglomerată” cu o adevărată orchestră.

”Henric al IV-lea” este o piesă cu elemente tragice, scrisă de Luigi Pirandello în 1921. Aceasta îl prezintă pe un tânăr aristocrat care, în urma unui accident, este convins că este Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, care a domnit în secolul al unsprezecelea.

Balázs Attila este cel care va intra în rolul lui Henric al IV-lea, din distribuție făcând parte și Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor și Lukács Szilárd. În plus, muzica originală este interpretată live de o orchestră formată din 15 instrumentiști.

Colaborarea lui Victor Ioan Frunză cu Teatrul Maghiar a rămas în istoria instituției ca cea mai prolifică perioadă de până acum, fiind realizate spectacole de succes precum: ”Lorenzaccio” (în anul 1998), ”Lecția” (2001), ”Istoria comunismului, povestită pentru bolnavii mintali” (2003), ”Hamlet” (2003, 2004) și mai ales ”Rosencrantz și Guilderstern sunt morți”, care a fost distins cu Premiul UNITER pentru ”Cel mai bun spectacol din anul 2009”.

Primele reprezentații ale spectacolului ”Henric al IV-lea” vor avea loc în 2, 3 și 4 martie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Mare a Teatrului Maghiar timișorean. Biletele se pot achiziționa de la casieria instituției culturale, de luni până vineri, între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00 sau online, pe www.biletmaster.ro la prețul de 24 lei, respectiv 12 lei cu reducere. Spectacolul durează două ore, nu are pauză și este interpretat în limba maghiară cu traducere (audio, la cască) în limba română.

Foto: Adriana Grand

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore