Henric-al-IV-lea
Foto: Adriana Grand

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara pune în scenă celebrul text de Luigi Pirandello – ”Henric al IV-lea”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, scenografia Adrianei Grand și muzica lui Cári Tibor. Spectacolul reprezintă întâlnirea celor doi renumiți creatori cu trupa timișoreană după o pauză de zece ani, dar și o scenă ”aglomerată” cu o adevărată orchestră.

”Henric al IV-lea” este o piesă cu elemente tragice, scrisă de Luigi Pirandello în 1921. Aceasta îl prezintă pe un tânăr aristocrat care, în urma unui accident, este convins că este Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, care a domnit în secolul al unsprezecelea.

Balázs Attila este cel care va intra în rolul lui Henric al IV-lea, din distribuție făcând parte și Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor și Lukács Szilárd. În plus, muzica originală este interpretată live de o orchestră formată din 15 instrumentiști.

Colaborarea lui Victor Ioan Frunză cu Teatrul Maghiar a rămas în istoria instituției ca cea mai prolifică perioadă de până acum, fiind realizate spectacole de succes precum: ”Lorenzaccio” (în anul 1998), ”Lecția” (2001), ”Istoria comunismului, povestită pentru bolnavii mintali” (2003), ”Hamlet” (2003, 2004) și mai ales ”Rosencrantz și Guilderstern sunt morți”, care a fost distins cu Premiul UNITER pentru ”Cel mai bun spectacol din anul 2009”.

Primele reprezentații ale spectacolului ”Henric al IV-lea” vor avea loc în 2, 3 și 4 martie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Mare a Teatrului Maghiar timișorean. Biletele se pot achiziționa de la casieria instituției culturale, de luni până vineri, între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00 sau online, pe www.biletmaster.ro la prețul de 24 lei, respectiv 12 lei cu reducere. Spectacolul durează două ore, nu are pauză și este interpretat în limba maghiară cu traducere (audio, la cască) în limba română.

Foto: Adriana Grand

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.