Transfer aeroport
10 C
Timișoara
22-feb.- 2020- 18:09
Transfer aeroport

Spectacol aniversar pe scena Teatrului Maghiar. Actrita Fall Ilona, o viata dedicata teatrului

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Octavian Pintean
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara o sărbătorește pe Fall Ilona, actriță care și-a petrecut o mare parte din carieră pe scena instituției culturale timișorene, printr-un spectacolul aniversar care va avea loc în Sala Mare, pe data de 28 ianuarie 2020, de la 19:00, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Fall Ilona s-a născut pe 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureș, însă din anul 1978 actrița s-a alăturat trupei Teatrului Maghiar din Timișoara. De la ”înrolare” și până în prezent ea a jucat în zeci de roluri solicitante, deosebindu-se prin prezența sa de scenă fermecătoare și simțul muzical remarcabil. S-a dovedit un adevărat mentor pentru mulți actoi din generații diferite și se numără printre cei mai buni cunoscători ai cântecului popular maghiar și romanțelor maghiare. Ultimul rol preluat a fost ”Regina” în spectacolul „Ultima mutare”, regizat de Kocsárdi Levente și pus în scenă de Teatrul Maghiar în anul 2016, care poate fi văzut pe data de 15 februarie.

Fall Ilona face parte și din echipa care a fondat redacția de limba maghiară de la Radio Timișoara în 1990 și este și astăzi vocea cea mai populară a emisiunilor în limba maghiară de la postul de radio timișorean.

Spectacolul aniversar, regizat de Kocsárdi Levente, va fi organizat în colaborare cu Radio Timișoara – emisiunea în limba maghiară și cu Biserica Reformată. Vor fi jucate fragmente din spectacolul ”Ultima mutare” (cu participarea lui Horányi László, Mátyás Zsolt Imre, Szász Enikő, Mihály Csongor), iar felicitările muzicale vor fi interpretate de actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Magyari Etelka și Molnos András Csaba și de orchestra lui Balogh Zoltán din Miskolc. Coordonatorul evenimentului este protopopul reformat Fazakas Csaba.

Spectacolul aniversar din 28 ianuarie va fi tradus în limba română, iar doritorii de bilete se pot adresa casei de bilete a Teatrului, la parterul instituției de pe strada Alba Iulia nr.2, luni și marți între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00, rezervări la ticket@tm-t.ro sau 0752.111.803.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă

TIMISUL DE IERI