Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Spectacol aniversar pe scena Teatrului Maghiar. Actrita Fall Ilona, o viata dedicata teatrului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara o sărbătorește pe Fall Ilona, actriță care și-a petrecut o mare parte din carieră pe scena instituției culturale timișorene, printr-un spectacolul aniversar care va avea loc în Sala Mare, pe data de 28 ianuarie 2020, de la 19:00, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Fall Ilona s-a născut pe 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureș, însă din anul 1978 actrița s-a alăturat trupei Teatrului Maghiar din Timișoara. De la ”înrolare” și până în prezent ea a jucat în zeci de roluri solicitante, deosebindu-se prin prezența sa de scenă fermecătoare și simțul muzical remarcabil. S-a dovedit un adevărat mentor pentru mulți actoi din generații diferite și se numără printre cei mai buni cunoscători ai cântecului popular maghiar și romanțelor maghiare. Ultimul rol preluat a fost ”Regina” în spectacolul „Ultima mutare”, regizat de Kocsárdi Levente și pus în scenă de Teatrul Maghiar în anul 2016, care poate fi văzut pe data de 15 februarie.

Fall Ilona face parte și din echipa care a fondat redacția de limba maghiară de la Radio Timișoara în 1990 și este și astăzi vocea cea mai populară a emisiunilor în limba maghiară de la postul de radio timișorean.

Spectacolul aniversar, regizat de Kocsárdi Levente, va fi organizat în colaborare cu Radio Timișoara – emisiunea în limba maghiară și cu Biserica Reformată. Vor fi jucate fragmente din spectacolul ”Ultima mutare” (cu participarea lui Horányi László, Mátyás Zsolt Imre, Szász Enikő, Mihály Csongor), iar felicitările muzicale vor fi interpretate de actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Magyari Etelka și Molnos András Csaba și de orchestra lui Balogh Zoltán din Miskolc. Coordonatorul evenimentului este protopopul reformat Fazakas Csaba.

Spectacolul aniversar din 28 ianuarie va fi tradus în limba română, iar doritorii de bilete se pot adresa casei de bilete a Teatrului, la parterul instituției de pe strada Alba Iulia nr.2, luni și marți între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00, rezervări la ticket@tm-t.ro sau 0752.111.803.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare