AcasăStiriNational si InternationalTehnici de supraviețuire cu cercetaşii bănăţeni, la Muntele Mic! Cum se antrenează...

Tehnici de supraviețuire cu cercetaşii bănăţeni, la Muntele Mic! Cum se antrenează Brigada 18 Infanterie ”Banat” FOTO

Muntele, condiţiile extreme de iarnă şi zonele izolate, sunt adevărate provocări ale cercetaşilor bănăţeni, pentru a-şi întări coeziunea de grup, călirea fizică şi psihică, precum şi de a-şi perfecţiona deprinderile de luptă formate în teren muntos-împădurit.

Cercetaşii Brigăzii 18 Infanterie “Banat” au desfăşurat antrenamente specifice de deplasare pe schiuri, au construit adăposturi de supravieţuire cu materiale găsite în zona de desfăşurare a activităţilor şi au construit capcane pentru procurarea hranei.

Pregătirea teoretică a avut loc în mijlocul naturii, acolo unde traiul în condiţii de izolare i-a determinat pe cercetaşi să aplice tehnicile de supravieţuire. Experienţa cercetaşilor şi-a spus cuvântul, astfel încât tabăra, pentru tinerii cercetaşi, a reprezentat acumularea unui nou bagaj de cunoştinţe, i-a învăţat deprinderile necesare ducerii la bun sfârşit a misiunilor încredinţate, precum şi folosirea naturii ca element de sprijin.

Foto:Marius Budescu/Facebook – Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente